ESMİAD’dan sanayideki elektrik kesintileriyle ilgili açıklama

Eskişehir Müteşebbis İşadamları Derneği (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan, organize sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini değerlendirdi.

ESMİAD’dan sanayideki elektrik kesintileriyle ilgili açıklama
23 Ocak 2022 Pazar 11:36

Eskişehir Müteşebbis İşadamları Derneği  (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan, organize sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini değerlendirdi. Seyhan, elektrik kesintilerinin sanayi üretimini olumsuz etkileyeceğini belirterek bu durumun kabul edilemez olduğunun altını çizdi. 

Seyhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çevre Organize Sanayi Bölgelerine kurumlardan gelen yazılarda 3 gün boyunca; kamera, güvenlik, bilgisayar ve bilgi sistemleri ile çevre aydınlatmaları için elektrik enerjisi tüketimi yapılması, haricinde elektriğin tamamen kesileceği, devamında da dağıtım şirketlerine uygulanacak olan müeyyidelerin sanayicilere yansıtılacağı bilgisi verildi. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.  Sanayicilerin bu durum karşısında nasıl önlem alması gerektiği maalesef bilinmemektedir. Dağıtım şirketleri koruma altına alınırken biz sanayicilerin; yapılan ticaret sözleşmeleri, ihracat beklentileri ve üretim aksamalarından kaynaklanacak kayıplarını kim nasıl telafi edecek? Çok acil önlem alınıp durumun normale dönmesi, biz sanayiciler için elzemdir. Her konuda sanayicilerin yanında olan devletimizden bu konuda da destek beklemekteyiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.