ESKİŞEHİR’DE UNLU MAMULLER ZAMLANDI EKMEĞE ZAM DA KAPIDA

Eskişehir Ticaret Odası Ocak ayı Meclis toplantısında azami fiyat tarifeleri görüşüldü. Meclis kararıyla birçok üründe fiyat artışına gidildi.

ESKİŞEHİR’DE UNLU MAMULLER ZAMLANDI EKMEĞE ZAM DA KAPIDA
30 Ocak 2019 Çarşamba 02:22

Esgundem26.com: Eskişehir Ticaret Odası Meclis’inde alınan karara göre; 1 lira olan simidin fiyatı resmi olarak 1,25 kuruş olarak belirlenirken, 1,25 TL olan açma ve poğaçanın fiyatı 2 TL’ye yükseldi. 20 TL olan bir kilo kuru pastanın fiyatı ise 38 TL olarak belirlendi. 

Unlu mamul işletmeleri ve pastanelerdeki fiyat artışı şöyle: 6,25 olan 150 gram baklavanın yeni fiyatı 12 TL’ye, tulumba ve şöbiyetin fiyatı 10 TL’ye yükseldi. Pastanelerdeki 1,25 olan bardak suyun fiyatı 2,25 TL’ye, 2,20 olan şişe suyun fiyatı 3,50’ye, bir bardak çayın fiyatı 2,50’den 4,50 TL’ye, 3,75 olan bir bardak bozanın fiyatı 7 TL’ye, 4,40 olan bir adet şişe meşrubatın fiyatı 8 TL’ye, 5 TL olan kutu meşrubatın fiyatı ise 9 TL’ye yükseldi.

Kafeteryadaki içecek fiyatlarındaki artış ise şöyle:2, 50 olan bir bardak çayın fiyatı 4,00 TL’ye,  3,50 olan duble çayın fiyatı 5,50 TL’ye, 2 TL olan oraletin fiyatı 4,00 TL’ye yükseldi. 

1 lira olan tuvalet ücretleri ise 1,25 olarak belirlendi.

Fiyat artışlarına tepki geldi

FİYAT ARTIŞLARINA TEPKİ

Unlu mamuller ve bazı içeceklerindeki fiyat artışlarına meclis üyelerinden tepki geldi. ETO Başkanı Metin Güler ise, önceliklerinin üyelerinin çıkarlarını korumak olduğunu belirterek, söz konusu fiyat artışlarının kimisinin iki yıl sonra, kimininse altı yıl sonra yapıldığına dikkat çekti.

EKMEK ZAMMI KAPIDA

Yakın bir zamanda ekmek fiyatlarını da gündeme alacaklarını belirten Güler, “Her gün belki on tane fırıncı bana geliyor, ‘fırınımı kapatmak üzereyim’ diye” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mervetınmaz - 5 yıl önce
Mümkünse eğer unlu mamülcülerde bunu uygularsa memnun oluruz fiyat listesi gönderilsin herkes assın fiyat listesini ona göre satsınlar müşterilerde görsün