ESKİŞEHİR’DE ANLAMLI HAREKET! BAKKAL BORÇLARINI KAPATTILAR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi yönetimi, Osmanlı Devleti’nde yaygın bir yardımlaşma olan “zimem defteri” geleneğini sürdürerek, kentteki bazı vatandaşların bakkal borçlarını ödedi.

ESKİŞEHİR’DE ANLAMLI HAREKET! BAKKAL BORÇLARINI KAPATTILAR
04 Mayıs 2021 Salı 13:18

MÜSİAD Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duman, kentteki 11 bakkal ve 1 eczanenin veresiye defterini satın alarak, dar gelirli ailelerin borçlarını kapattıklarını söyledi.

Duman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir Osmanlı geleneği olan ve önceki dönemlerden itibaren MÜSİAD tarafından uygulanan bu anlamlı geleneği ilimizde de her yıl Ramazan ayında olduğu gibi yaşatmak istedik ve yaşatmaya da devam edeceğiz. Zimem defteri borçluların borçlarının yazılı olduğu defter demektir. Ramazan ayında borçlulara kolaylık sağlamak amacıyla Osmanlı döneminden beri esnaftan satın alınan Zimem Defteri geleneği yaşatılıyor.  MÜSİAD Eskişehir Şubesi olarak bu mirası yaşatmak için mahalle esnaflarını ziyaret ederek 11 bakkal ve 1 eczaneye olan borç defterinin ödemelerini yaparak defterleri satın aldık. İhtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını ödeyen hayırsever MÜSİAD Eskişehir Şube üyesi işadamlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.