ESKİŞEHİR’DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Esnaf ve Sanatkârlar için büyük anlamı olan Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

ESKİŞEHİR’DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
16 Eylül 2020 Çarşamba 15:07

Esnaf ve Sanatkârlar için büyük anlamı olan Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Valilik Meydanı’nda yapılan törene Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, sanayici ve iş insanları katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Kubilay Ant ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti. Törenin ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Birsen ve yönetim kurulu üyeleri Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret ettiler. Ahiliğin Eskişehir için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Vali Erol Ayyıldız, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek;

“Ahilerin teşkilatlandığı ilk illerden biri de Eskişehir’dir. Ahilik sadece meslekî bir kuruluş değil, aynı zamanda iyi ahlâk ve değerlerimizin kurumlaşmış hâlidir. Sadece mesleki anlamda başarılı bireyler değil, aynı zamanda değerleriyle kuşanmış bir ruh güzelliğine sahip nesiller yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bu bakımdan Ahilik kültürünü geleceğe -hak ettiği değeri vererek- aktarmamız gerekmektedir. Bunun için Eskişehir Valiliği olarak madde ile manayı birleştiren ‘Elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut.’ öğüdüne sadık kalarak gönül kapımızı ayırıp kayırmadan herkese açık tutuyoruz.” dedi.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Birsen ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, Anadolu’da bin yıl boyunca esnaf ve sanatkârın hakkını kollayıp gözeten, çalışma prensiplerini belirleyen, ekonomik ve toplumsal işleyişe bir düzen getiren Ahilik Teşkilatı’nı düzenlenen kapsamlı ve anlamlı etkinliklerle hafta boyunca Eskişehirlilere tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.