Eskişehir sanayisi için Ankara’da kapı kapı geziyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası’nda düzenlenen KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı toplantısına katıldı.

Eskişehir sanayisi için Ankara’da kapı kapı geziyoruz
04 Mayıs 2018 Cuma 12:27

esgundem26.com/ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası’nda düzenlenen KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı toplantısına katıldı. Karacan, toplantıda yaptığı konuşmasında, ‘üretim’ dedi.

2002’ye kadar KOSGEB’i tanıyan yoktu

KOSGEB tarafından verilen desteklere dikkat çeken Karacan, “Bizim görevimiz sizlerin işlerini kolaylaştırmak. Devlet ve hükümet ile aranızda köprü olmak. 2002’ye kadar KOSGEB’i tanıyan yoktu. KOSGEB’in toplam 2002’ye kadar ki vermiş olduğu destek 15 milyon lira.  2002’den sonra, AK Parti iktidarıyla birlikte şuana kadar 5 milyar 300 bin lira destek verilmiş” ifadelerini kullandı.

Sanayicimiz üretirse, Türkiye kalkınır

Kalkınma vurgusu yapan Karacan, dünyada kalkınma modelinin üretimden başladığını söyledi. Tüm dünyada kalkınmanın yerelden başlayıp genele doğru gittiğini anlatan Karacan, “Buradaki sanayicimiz bir şey üretirse Türkiye kalkınır. Kalkınma modelleri yerelden başlar genele gider. Kimse şunu düşünmesin; ‘Türkiye zengin olacak da Eskişehir’e pay gelecek.’ Öyle bir şey yok. Türkiye’nin geleceği sanayiciler. Dünyada kalkınma modeli üretimden başlıyor” dedi.

Eskişehir sanayisi için kapı kapı geziyoruz

Hükümet olarak, sanayiciye destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Karacan, “Hükümet olarak, iktidar olarak, devlet olarak biz sizlerin önünde emir eri olmaya hazırız. Devletin bütün kurumları emrinizde.  Eskişehir Sanayi Odası için Ankara’da kapı kapı geziyoruz. Eskişehir’imizin sanayicisi için.  AK Parti iktidarı olarak emretmeye değil, hizmet etmeye geldik. Kurum müdürlerimizin de aynı düşüncede olması lazım” diye konuştu.

Üretimin önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz

Karacan, açıklamasında şunları kaydetti: “Kurumlarla el ele verip hep birlikte engelleri aşmamız gerekiyor. Sizlerin, özellikle sanayicilerin bizden bir şey istemesi gerekiyor. İlgili bakanlıklarımız sanayicimizin hizmetinde. Sanayicimiz yeter ki bize görev versin.   Bir sanayicinin çektiği sıkıntıyı sanayici bilir. O yüzden sanayicinin de sıkıntısını, talebini bakanlık düzeyinde anlatması gerekiyor. Dokunulursa, anlatılırsa bir şeylerin çözülmemesi mümkün değil. Bunun için özveri lazım, emek lazım, cesaret lazım. Türkiye’nin geleceği, Eskişehir’in geleceği üretimdeyse engelleri kaldırmaya çalışıyoruz.  Hükümet olarak, devlet olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. “

Alın terinin yerini akıl teri aldı

Dünyada üretim şeklinin değiştiğine vurgu yapan Karacan, alın terinin yerini ‘akıl teri’nin aldığına dikkat çekti. Karacan, “Bakanlıklarda sahadan gelen arkadaşlarımız var. Ama sahanın son halini bilen sizlersiniz, sanayicilerimiz.  Dünyada üretim şekli değişiyor. Eskiden üretimler alın terine dayanıyordu. Şimdi akıl terine dayanıyor. Eskişehir sanayisinin bu konuda önderliğini biliyoruz.  ‘Eskişehir’in ilklerin şehri olmasıyla övünüyoruz.  Bunu devam ettirmek Türkiye’nin değişen profiline ayak uydurmak sanayicilerimizin elinde” ifadelerini kullandı. 

İşletme başına destek miktarı arttı

2018 yılı KOBİGEL- KOBİ gelişim destek programı kapsamında işletmelere 1 milyon liraya kadar destek verileceğini açıklayan Karacan, “Türkiye’nin gelişmesi için sizlerin fikrine, düşüncesine, üretimine ihtiyacımız var. Türkiye’de çıtayı yükseltecek olan sanayicilerimiz. 2018 yılı KOBİGEL-  KOBİ gelişim destek programı proje çağrısında  üretim amaçlı KOBİ’lerin işletme başına 300  bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye  geri ödemeli olmak üzere 1 milyon TL’ye kadar destek verilecek” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.