Eskişehir Mobilyası için yola çıktılar

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde bir ilke daha imza atılarak "Eskişehir Mobilya Sanayi Kümesi" kuruldu. Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde kurulan küme, mobilya sektörü üreticilerini, tasarımcıları ve akademisyenleri bir araya getirecek. Hedeflenen ise Eskişehir'in mobilyadaki potansiyelini daha arttırmak, tasarım ve kalite ile farklılık ortaya koymak ve Eskişehir mobilyasını dünya çapında duyurmak olarak belirlendi.

Eskişehir Mobilyası için yola çıktılar
15 Kasım 2018 Perşembe 16:40

Eskişehir Sanayi Odası bölge sanayisinin dünya pazarlarındaki artan rekabet rüzgârına karşın ayakta durabilmesi, ekonomik sıkıntıların ortaya çıkardığı fırsatların avantaja çevirebilmesi için kümelenme çalışmalarına böylece bir yenisini daha ekledi. 

Kümelenme çalışmalarının ESO Üyesi sanayicilerin kapasitesinin artmasına ve ihracat çalışmalarına katkı sunacağını ifade eden ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Üreten ve ürettiğini ihraç eden bir Eskişehir en büyük arzumuz. Bu noktada mobilya üreticilerimizin bir araya gelerek oluşturduğu yeni kümemiz önemli bir işbirliği fırsatı sunacak. Bizde kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Eskişehir mobilyasını hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Eskişehir mobilyası dünya ile yarışacak

Kümenin ilk Yönetim Kurulu toplantısında konuşan ve Eskişehir Mobilya Sanayi Kümesi’nin 17 kurucu üye ile yola çıktığını belirten Küme Başkanı Ertuğrul Tezgören, dernek yapısı ile çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Tezgören, “Eskişehir’de mobilya sektörünün gelişmesine, uluslararası rekabet gücüne katkıda bulunmasına ve bundan da öte daha iyi yerlere ulaşması için bir araya geldik” diye konuştu.  

Mobilya Kümesinin ana sanayi ve yan sanayi ilişkisinin geliştirilmesine katkı sunacağını da belirten Tezgören, “Sektörde yeni iş birliği modelleri geliştirerek ortak projeler yapacağız. Ayrıca inovatif ürünler, tasarımda farklılaşma ve kalitemizle bir fark ortaya koymak istiyoruz. Belki hemen değil ama zaman içerisinde şehrimiz mobilya sektörü dünya genelinde önemli bir üretici olacaktır. Bunun için çok çalışmaya hazırız” dedi. 


Etiketler; #eso #mobilya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.