Eskişehir iş dünyasından yangın bölgelerine yardım eli

Eskişehir iş dünyası Türkiye'de çıkan orman yangınlarıyla ilgili yardım kampanyaları başlattı.  

Eskişehir iş dünyasından yangın bölgelerine yardım eli
06 Ağustos 2021 Cuma 13:10

Eskişehir iş dünyası Türkiye'de çıkan orman yangınlarıyla ilgili yardım kampanyaları başlattı.  

ESO Satınalma Platformu yardım TIR’ı yola çıktı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde, ESO Satınalma Platformu ve ESO üyelerinin destekleri ile yangının etkili olduğu Marmaris’e yardım tırı gönderildi.

Bölgede yangınla mücadele eden ekip ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu yangın söndürme tozu, yangın söndürme tüpü, el feneri, kafa lambası, yangın hortumu, rekor, pil, çanta, battaniye, baret, yanmaz eldiven, gözlük, yelek, maske, oluklu mukavva, kazma, kürek, su, kaşık, bıçak, çatal ve kıyafet gibi malzemeler, bölgeye ulaştırılmak için Eskişehir Sanayi Odası Hizmet Binasında tıra yüklendi. Marmaris’e ulaşan yardım tırındaki malzemeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

ESO Genel Sekreteri Volkan Günaydın ve ESO Satınalma Platformu Başkanı Safa Ay tarafından yapılan ortak açıklamada, “Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımız, canlılar ve ormanlar için büyük üzüntü içerisindeyiz. Bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 1 tır yardım malzemesini bugün ulaştırdık. İhtiyaç duyulan her alanda ESO ve ESO Satınalma Platformu Üyelerinin de gayret ve destekleri ile bu yardımlarımızı sürdüreceğiz. Umuyoruz ki, bu zor günleri, en kısa sürede beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatabiliriz. Ayrıca ESO’nun yangından zarar gören bölgelerin tekrar ağaçlandırılması amacıyla, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde başlattığı “HER FABRİKA BİR ORMAN” Fidan Bağış Kampanyasını da devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

ETO yardım kampanyası başlattı

Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmet Vakfı, Antalya ve Muğla’da yangın felaketi yaşayan vatandaşlarımıza yardım elini uzatmak için kampanya başlattı. Yardım kampanyası kapsamında, yangınlar sebebiyle evlerini kaybederek mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları ev eşyaları temin edilecek. Düzenlenen yardım kampanyasıyla yangın felaketi yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli ihtiyaçları olan set üstü ocak, çekyat, yatak, baza ve buzdolabı gibi eşyalar temin edilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler set üstü ocak için 400 TL, çekyat için 800 TL, yatak için 300 TL, baza için 460 TL ve buzdolabı için 2350 TL bağışta bulanarak mağdur olan ailelere destek olabilecek. Yardım kampanyasına katılmak isteyenler, seçtiği paketi ve adedini belirterek “Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmet Vakfı” isimli banka hesabına, TR08 0001 5001 5800 7285 0044 75 IBAN numarası aracılığıyla bağışta bulunabilecek. Bağışlar, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar kabul edilecek. Bağış yaparak yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyenler 0 555 745 57 55 ve 0 533 349 07 87 telefon numaralarından da detaylı bilgi alabilecek.

Genç Girişimciler Kurulu’ndan Marmaris’e destek

TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen, orman yangınlarında zarar gören halkımız ve yangın söndürmede görev alan kişiler için, kurul üyeleri ve sanayicilerin destekleriyle hazırlanan gıda ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırı, Antalya’nın Manavgat ilçesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. TOBB Eskişehir Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Bora Mehmet Osmalı, "Orman yangınlarında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, görev alan yardım personeli ve halkımıza da kolaylıklar diliyorum. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu olarak kısa zamanda aksiyon aldık ve toplanan yardımları ihtiyaç sahibi bölgemize uğurladık. Destek olan tüm kurul üyelerimiz ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Genç işadamlarından 26 ton içme suyu desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) desteği ile 26 ton içme suyu yangın bölgesine ulaştırıldı.

Ticaret Borsası 4 TIR hayvan yemi gönderdi

Eskişehir Ticaret Borsası, yangınlar nedeniyle ahırlarını ve yemlerini kaybeden hayvan üreticisi çiftçilerine destek olmak amacıyla yem kampanyası başlattı.  Eskişehir’deki yem üreticileri Oğuzlar Yem, ESKA Yem, ESYEM ve Dostum Yem Bayinin destekleri ile yangın bölgelerine ulaştırılmak üzere 4 TIR hayvan yemi gönderildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.