Eskişehir Endüstri Fuarı başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Eskişehir Endüstri Fuarı yarın başlıyor. ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek fuar, 21 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Eskişehir Endüstri Fuarı başlıyor
17 Ekim 2022 Pazartesi 10:26

TÜYAP Fuarcılık tarafından Eskişehir Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen, Savunma Sanayi Başkanlığı’nın desteklediği Endüstri Fuarı; üretim makineleri, otomasyon, elektrik elektronik ve havacılık sektörlerindeki ana firmalar ile Ar-Ge firmalarını, alt yükleniciler, tedarikçiler, yan sanayi firmaları, işletme teknolojileri, robot teknolojileri ve yurtdışından gelen alım heyetlerini bir araya getirecek. Fuara, 14 ülkeden 150’den fazla firma ve temsilci katılırken, etkinliğe 25 binin üzerinde ziyaretçi ve katılımcı bekleniyor. Havacılık, savunma ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların ürünlerini sergileyecekleri fuar, aynı zamanda gençlere yönelik ‘vizyoner genç’ ve ‘ teknoloji sokağı’ etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. 

ETO üyeleri devlerle bir araya gelecek

Ayrıca Eskişehir Ticaret Odası fuar kapsamında sektör profesyonellerini B2B İkili İş Görüşmeleri ile üyeleriyle buluşturacak. ETO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, geçtiğimiz yıl düzenlenen program kapsamında 600’den fazla iş görüşmesinin gerçekleştirildiğini anımsatarak, fuar aracılığıyla Eskişehirli firmalara Türkiye’nin en büyük savunma sanayi firmaları ve endüstri devleriyle bir araya gelme fırsatının sağlandığını söyledi. TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda yer alan tüm sektörlerin Türkiye ekonomisi için kritik sektörler olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Büyüme rakamlarımıza büyük katkı sağlayan imalat sanayinin gayri safi yurt içi hasıladaki payı 2021’de yüzde 21’in üzerine çıktı. Aynı yıl Türk makine sektörü 23 milyar dolarlık ihracat rekoru kırdı. Türk savunma ve havacılık sanayisi derseniz 10,1 milyar dolar cirolu, 3 milyar 224 milyon dolar ihracat gerçekleştiren dev bir sektör. Her bir sektör de ülkemizin kalkınması için kritik sektörler. Eskişehir Endüstri Fuarı’nı bu sektörleri tek çatı altında buluşturması açısından yükselen değerimiz olarak görüyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.