ESKİŞEHİR EKONOMİSİNİN KALBİ AZERBAYCAN'DA ATTI

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyeti Azerbaycan temasları kapsamında Azerbaycan’da iş yapan Türk firmalar ile de bir araya geldi.

ESKİŞEHİR EKONOMİSİNİN KALBİ AZERBAYCAN'DA ATTI
16 Mayıs 2017 Salı 13:04

Başkent Bakü’de Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler İçtimai Birliği’nde (TÜİB) temaslarda bulunan ETO heyeti, Azerbaycan’ın yatırım faaliyetleri, ticaret bölgeler, gümrük vb. gibi kolaylıklar, devlet teşvikleri hakkında bilgi aldı. Toplantıda konuşan TÜİB Başkanı Ali İhsan Genç, Azerbaycan’ın petrol fiyatlarının düşmesi sonrasında üretim politikalarına ağırlık verdiğini ve imalatı teşvik ettiğini kaydetti. ETO’nun ziyaretinin tam zamanında gerçekleştiğini kaydeden Genç, birlik olarak Eskişehirli iş adamlarına destek olmaya hazır olduklarını kaydetti.
Büyükelçilik Azerbaycan ekonomisini anlattı
TÜİB toplantısının ardından ETO heyeti, T.C. Azerbaycan Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Görüşmede T.C. Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral ve Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker ile bir araya gelen ETO heyeti, ülkenin ekonomi stratejisi hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Özoral, Azerbaycan’da yatırım ve iş yapan firmalara birçok avantaj sağlandığını belirterek, yatırımcılara aynı zamanda Azerbaycan ile ticaret anlaşmaları yapan diğer Orta Asya ülkelerin de kapılarının açıldığını dile getirdi.  Ticaret Müşaviri Ataker ise Ekonomi Bakanlığı tarafından hedef pazar olarak açıklanan Azerbaycan’a daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.