Eskişehir-Avusturya ekonomik iş birliği ESO’da değerlendirildi

Eskişehir Sanayi Odası, ‘Avusturya’da iş ve yatırım imkânları toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıda iki ülke arasındaki iş hacmi masaya yatırıldı.

Eskişehir-Avusturya ekonomik iş birliği ESO’da değerlendirildi
31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:29

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Johannes Wimmer, toplantıda yaptığı konuşmasında, karşılıklı iş hacmini artırarak Eskişehir ile olan ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için adım atmaya hazır olduklarını belirtti. Wimmer, Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 5 milyar avro olduğunu belirterek, “Bu rakamı arttırmak en büyük arzumuz. Eskişehirli sanayiciler ile daha çok iş yapmak istiyoruz. Eskişehir-Avusturya arasında ekonomik iş birliğinin artması için karşılıklı faaliyetler gerçekleştirebiliriz” dedi.

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emre Sarar ise ülkeler arasındaki dostane ilişkiyi daha da güçlendirerek ekonomik ilişkilerin daha iyi yerlere taşınabileceğinin altını çizdi. Sarar, “Diğer tarafta Eskişehir ve Avusturya’daki sanayiciler arasında ekonomik iş birliği ve yatırım fırsatlarının neler olabileceğini bugün bu toplantıda değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.  Konuşmalar sonrası Avusturya Ticaret Ataşesi Peter Löschl ve CMS Hukuk Bürosu Temsilcisi Arcan Kemahlı, ülkedeki yatırım fırsatları konusunda bilgi verdi. Toplantı sorası Avusturyalı yetkililerle bazı ESO Üyesi firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.