banner536

ERDOĞAN TEKGÖZ'DEN VAKIF ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMASI

Eskişehirli çiçekçiler, kendileriyle toplantı yapan ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz’e, “Dertliyiz, yalnızız, kimsenin umurunda değiliz” diye dert yandılar. Tekgöz, çiçekçilere, “Fuar için harcanacak paranın sadece faiziyle yüzlerce esnafa kredi, can suyu verilebilirdi” dedi.

ERDOĞAN TEKGÖZ'DEN VAKIF ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMASI
27 Aralık 2017 Çarşamba 13:46

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, sektörlerin sorunlarına ilişkin rapor çalışması ve seçim gezileri kapsamında bu kez çiçekçi esnafıyla bir araya geldi. Ayten Usta’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya yoğun katılım gösteren çiçekçileri dinleyen Tekgöz, tüm meslek dallarının, komitelerinin sorunlarıyla ve çözüm önerileri ile ilgili raporlar hazırladıklarını söyledi. Tekgöz, “ Sıkıntıların çözümü aşamasında ve işlerinin geliştirilmesi noktasında Odanın çok büyük yaptırım gücü var ama maalesef bugüne kadar yeterince kullanamamış. Sorunların çözümü konusunda gereken çalışmalar maalesef yapılamamış ‘’ diye konuştu.

Esnaf Suni Teneffüsle Yaşamaya Çalışıyor

Toplantıya katılan esnaflar, Eskişehir’de 60’dan fazla çiçekçinin faaliyet gösterdiğini, bu işletmelerin önemli kısmının sorunları bulunduğunu söyledi. İşlerini büyütmek bir yana, borç içinde olduklarına dikkat çeken çiçekçiler, “Derdimiz çok, ilgilenen kurum yok. Adımız yok, Ticaret Odası başta olmak üzere arkamızda duran yok. Hâlbuki çoğumuzun ihtiyacı olan biraz ilgi ve ayakta kalabilmek için destek” dediler. Bunların sadece çiçekçilerin değil, diğer birçok sektörün ortak sorunu olduğunu ifade eden Erdoğan Tekgöz de, “ Küçük esnafımız da, küçük sanayicimiz de suni teneffüsle yaşamaya çalışan, yalnız bırakılmış insanlar. Oda sadece üyesinden alan değil, üyesine veren olmalı. Yasa gereği aidatını alacak ama karşılığını da hizmet olarak vermek zorunda” dedi.

Para Varken Bile Düzgün Kredi Verilmedi

Devletin verdiği cansuyu kredisine aracılık etmek dışında ETO’nun esnafın derdine derman olamadığını vurgulayan Tekgöz, “ Parası varken bile düzgün kredi veremedi. Aslında küçük esnafa biraz destek verilse, ticaretin gelişmesi için katkı yaratılsa çok şey değişir. Doğruyu da yanlışı da söylemek zorundayız. Mefruşatı hariç 74milyon liraya mal olacak fuar alanının ticaret erbabına kazandıracağı bir şey yok. Getirisi götürüsü hesaplanmadan yapılan bir proje. Senede 3-5 tane fuar yapacaklar, bir fuarın getirisi en fazla 300 bin lira. Türkiye ortalaması 100-150 bin lira arasında” şeklinde konuştu. ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, fuar yerine teknoloji üniversitesi yapılsaydı, sadece kente gelecek 5 bin öğrencinin, tüm esnafa çok şey kazandıracağını söyledi. Tekgöz, şöyle devam etti:

Fuar 3 Milyon, Öğrenciler 120 Milyon Lira Bırakır

“Özel Vakıf Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci ortalama ayda yaklaşık olarak 2 bin lira para harcar.Gelen ailelerin ve öğretim görevlilerinin getirisi hariç, 5 bin öğrencilik bir vakıf üniversitesinin kente katkısı ayda 10 milyon, senede 120 milyon lira olacaktır. Fuarın ekonomiye katkısı ‘yıllık 600 milyon lira olacak’ diyorlar. Kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlar. Fuara gelen kişi sayısını neyle çarparsanız çarpın, isterseniz atomla çarpın, yılda şehrimize en fazla 3-5 milyon girdisi olabilir. Böyle yanlış bir yönetim tarzının, esnafın yok canınla ödediği paranın yanlış yatırıma yönlendirilmesinin hiçbir açıklaması olamaz. Biz doğru yönetmek istiyoruz. Bu şehir hepimizin. Şehrin gelişmesi için de ticaretin gelişmesi lazım. Biz bu şehirde ticaretin yeterince geliştirilemediğini bunun için de yeterli çabanın harcanmadığını görüyoruz.. Bu şehir bundan daha iyisini ve daha fazlasını hak ediyor. Fuara ayrılan bu kadar büyük para ile birçok proje üretilebilirdi. Sırf faizi esnafa kredi olarak dağıtılsaydı, 10 milyon liralık faiz getirisiyle sayısız esnaf rahat bir nefes alırdı. Fuarın ticaret erbabına kazandıracağı bir şey yok. Tarih bunu yazacak…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.