ER: FAİZ ORANLARI ARTTI

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er kredi faiz oranlarının arttığını söyledi.

ER: FAİZ ORANLARI ARTTI
08 Mayıs 2019 Çarşamba 12:31

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er kredi faiz oranlarının arttığını söyledi. Er, yeni vergi mükellefi olan esnafın kredi başvuru yapabilmesi için ise bir yıl beklemesi gerektiğini vurguladı.

Er sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımıza verilen düşük faizli krediler son bir hafta içerisinde bir değişiklik oldu. Yüzde 5 faiz. 5 yıla kadar ödeme, 6 ayda bir taksit iken. Şuanda kredi faiz yüzdeleri yüzde 8 oldu. 3 ayda bir ödeme ve müracaatlarda da 6 aylık bir süre aranıyord. Karara göre yeni vergi mükellefi olan esnafımız bir yıl dolmadan  kredi için müracaat edemeyecek. Faiz oranları düştüğü ya da yükseldiği zaman önceden kredi çeken esnafımızın faiz oranlarında değişkenlik oluyordu. Kredi faiz oranlarımız yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkınca önceki dönem kredi alanlara bu uygulama yapılmıyor. Yüzde 5’ten devam edecek.”

ESNAFIMIZ KIZMAKTA HAKLI

“Müracaat edenlerin kredisi çıkmış ancak krediler bir hafta 10 gün durdurulmuştu. Tekrar esnafımızı çağırıyoruz. Faiz oranlarını yüzde 8’ten düzenliyoruz.  Vatandaşlarımız kızmakta haklılar. Bizim suçumuz yok. Biz esnafımıza her türlü kolaylığı sağladık. Hükümetimiz ne derse biz o kararlara uymak zorundayız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.