EOSB Başkanı Küpeli:Sanayicinin nitelikli iş gücü ihtiyacı MEGEM ile kapanıyor

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, Eskişehir’de ilk ve tek merkez olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

EOSB Başkanı Küpeli:Sanayicinin nitelikli iş gücü ihtiyacı MEGEM ile kapanıyor
20 Aralık 2020 Pazar 13:32

Yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak,istihdama katkı sunmak amacıyla 2009 yılında kurulan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM),Eskişehir sanayisine eğitimli, alanında donanımlı insanlar yetiştirmeye devam ediyor. İlk olarak 2009 yılında CNC Eğitim Merkezi ile Eskişehir sanayisine hizmet vermeye başlayan merkez, 2011 yılında Endüstriyel Otomasyon Merkezi ve 2013 yılında ise Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Tahribatlı ve Tahribatsız Test Merkezi yanı sıra Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm Merkezi ile sanayi sektörünün gelecekteki değişimini de dikkate alarak mesleki eğitim ve gelişim programları sunmaya, Eskişehir OSB’nin paydaşı olan tüm sektörlerdeki sanayicilere uyumlu mesleki eğitim, öğretim ve gelişim programları ile çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

Eskişehir’den Türkiye’ye örnek merkez

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin maddi katkılarıyla BEBKA ve AB fonlarından sağlanan mali yardımlarla kurulup, sürekli geliştirilen MEGEM’in ve içindeki tüm merkezlerin tüm kontrolü2014 yılında Eskişehir OSB Müdürlüğüne geçmiştir. 4 yıl boyunca iştirakleriyle beraber hizmet veren MEGEM, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Nadir Küpeli’nin seçilmesinin ardından yepyeni bir vizyona bürünerek Anonim Şirket statüsüne kavuşturulmuş, böylece daha işlevsel bir şekilde çalışması sağlanarak, alanın da Türkiye’yeörnek olmaya devam etmektedir.

EOSB Başkanı Küpeli:Sanayicinin nitelikli iş gücü ihtiyacı MEGEM ile kapanıyor

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in büyüyen Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla uzun yıllardır aralıksız hizmet verdiğini aktararak, “MEGEM herhangi bir alanda uzmanlığı ve mesleği olmayan kişilere eğitim veren bu kişileri sanayiye nitelikli iş gücü olarak kazandıran bir kuruluş. Mesleği olmayan gençlerimizin kollarına burada bir altın bilezik takıyor ve onları meslek sahibi yapıyoruz. Eskişehir’de bu alanda kurulan ilk ve tek merkeziz. Şehrimizde ve ülkemizde sanayicilerimizin mesleki eğitim almış ve yetişmiş insan gücü açığımız sürekli artıyor, burada verdiğimiz eğitimlerle biz bu açığı kapatıyoruz. Yıllardır Eskişehir’e büyük bir gayretle hizmet veriyoruz. Eskişehir’de bu alandaki boşluğu başarıyla dolduruyoruz. Verilen her eğitimin ardından kursa katılan herkesin bir altın bileziği ve birer mesleği oluyor. Buradan mezun olanları yapmış olduğumuz yönlendirmelerle organize sanayi bölgemizdeki ve ilimizi genelindeki sanayi kuruluşlarında istihdam ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.