EOSB, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ağırladı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven’iağırladı. Ziyarette EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya ve EOSB Müdürü Erhan Tatar da yer aldı.

EOSB, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ağırladı
27 Ocak 2019 Pazar 11:52

EOSB hakkında Bakan Yardımcısı Büyükdede’ye bilgi veren Küpeli, 32 milyon metrekare üzerinde 565 firma ve 42 bin çalışanı ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirdi. 1. Gelişme Bölgesi’nde de altyapı ve kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Küpeli, bu bölgenin de yeni yatırımları beklediğini belirtti. Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli, sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü karşılamak için MEGEM A.Ş.’nin kurularak CNC Eğitim Merkezi, Otomasyon ve Robotik Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi ve CMM Destekli Kalite Kontrol Merkezi konularında eğitim verdiğini ve EOSB Meslek Lisesi Projesi üzerinde de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.  Küpeli, Türkiye’de ilk Atık Çamuru Kurutma Tesisi’nin EOSB bünyesinde olduğuna değinerek bu tesisin ülkemizdeki en büyük endüstriyel atık geri kazanım tesislerinden biri olduğunu ifade etti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerini ve projelerini ilgi ile dinleyen Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, özellikle Atık Çamuru Kurutma Tesisi’nin tüm OSB’lere örnek olacak bir tesis olduğunu söyledi. Büyükdede, EOSB 1. Gelişme Bölgesi’nde devam eden alt yapı ve kamulaştırma işlemleri üzerine “Ülkemizin, mevcut OSB’lerin 3 misline ihtiyacı var. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin de gelişerek büyümesini büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’ye örnek bir OSB, başarılı çalışmalarını memnuniyetle takip ediyoruz” diye konuştu. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye için önemine de vurgu yapan Bakan Yardımcısı Büyükdede “Bölgenin ihtiyaçları ile şahsen ilgileneceğim, her zaman yardıma hazırız” diye konuştu.

Eskişehir sanayisi için Hasanbey demiryolu bağlantısı ve Gemlik Limanı bağlantısının öneminin de konuşulduğu ziyarette, Bakan Yardımcısı Büyükdede konunun Lojistik Koordinasyon Kurulu’nda dile getirileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.