EKREM BİRSEN: İLK 9 AY SEVİNDİRCİ ESNAFIMIZ GENÇLEŞİYOR

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen"İlk 9 aya baktığımızda veriler son derece sevindirici. Esnaf ve sanatkarlar artık gençleşiyor” dedi.

EKREM BİRSEN: İLK 9 AY SEVİNDİRCİ  ESNAFIMIZ GENÇLEŞİYOR
25 Ekim 2017 Çarşamba 14:57

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen 2017 yılının ilk 9 aylık sürecinde Eskişehir'de açılan ve kapanan esnaf rakamları hakkında bilgi verdi. Birsen ilk 9 ayda bin 754 esnaf ve sanatkarın kayıt yaptırdığını ifade ederek, 554 esnaf ve sanatkarın ise kepenk indirdiğini belirtti. Birsen, 2017 yılı verilerinin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, "2017 yılının ilk 9 ayını değerlendirdiğimizde şehrimizde genç esnaf ve sanatkarın çoğaldığını görmekteyiz. Tabi ülke ekonomimiz adına önemli bir gelişme. Bakıldığında herkesin hayret edebileceği rakamlar ortaya çıkmakta. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğü'ne 2017 yılının ilk 9 ayında bin 754 esnaf ve sanatkar kayıt yaptırdı. 554 esnaf ve sanatkar devir ya da terk yaptı. Bunun yanında 56 kişi mesleği tamamen bıraktı" dedi.


EN ÇOK KAYIT GIDA SEKTÖRÜ

En çok kayıt yapılan meslek kolları hakkında bilgi veren Birsen, "9 ayda büfe, lokanta, kafeterya ve oto tamirciliği en fazla açılan meslek kolları oldu. Nakliye, büfe ve lokanta gibi mesleklerde ise kapanmalar oldu. Lokanta, büfe gibi gıdaya bağlı işletmeler el değiştirmiş, devredilmiş" diye konuştu.

ESNAF GENÇLEŞİYOR

Esnafın gençleşmesinin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Birsen, genç esnafa şu tavsiyelerde bulundu:

"İlk 9 aya baktığımızda veriler son derece sevindirici. Esnaf ve sanatkarlar artık gençleşiyor. Genç esnaf ve sanatkarlar artık aramıza katılıyor. Açılan yeni işletmelerin yaşabilmeleri içinde genç esnaf ve sanatkarlarımızın işlerine daha yoğun ilgi göstermeleri gerekiyor. Halkımızın, müşterinin taleplerini iyi değerlendirerek işletmelerini mutlaka kurallar çerçevesinde işletmeli. Kendilerini markalaştırsınlar. Kendilerini büyütsünler ve sanayici olma yolunda ilerlesinler. Kayıt yaptıran tüm esnafımıza bu yolda başarılar diliyoruz."Birsen, birliğe kayıtlı toplam 18 bin esnafın olmasına karşın ilçelerdeki esnafın durumunun vahim olduğunu aktararak, "18 bine yakın esnafın bulunduğunu söyleyen Birsen, "İlçeler dahil 18 bin esnaf ve sanatkarımız var. ilçelerimizdeki işletmelerin durumu daha vahim. İlçelerde açılan işletme sayıları çok az. Yok denecek kadar. Tamamen merkezde büyüyoruz. Hem yerel yönetimlerimizin hem de milletvekillerimizin dikkat etmesi gereken bir konu. İlçelerimizin de artık şehir merkeziyle birlikte büyümesinin sağlanması gerekir. Bu dengesizlik ortadan kalmalı. İlçelerimizi ekonomik olarak geliştirmemiz ve oraları yaşanabilir hale getirmemiz gerekir" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.