Demir ağlarla ördük şimdi sergiliyoruz

Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi, Eskişehir’deki ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Raylı sistemlerde faaliyet gösteren, Türkiye’den ve dünyadan altyapı, üstyapı, teknoloji, güvenlik, elektrifikasyon, sinyalizasyon, sertifikasyon ve IT firmalarının yanı sıra araç üreticileri Rail Industry Show’da bir araya geldi. Etkinlikte 15 ülkeden 100 yerli ve yabancı firma yer alıyor.

Demir ağlarla ördük şimdi sergiliyoruz
10 Mayıs 2022 Salı 16:16

Büyükşehir Belediyeleri Raylı Sistem İşletmeleri, Ankara Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, DTD Demir Yolu Taşımacılığı Derneği, Raylı Sistemler Derneği, UTİKAD, DMD, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından desteklenen etkinlik, 12 Mayıs’a kadar devam edecek. 

Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenecek olan, RISFinance Summit’22 Raylı Sistemler Finansmanı Zirvesi; banka ve fon yöneticileri, yabancı hükümet temsilcileri, yerel yönetimler, proje danışmanlık, sigorta ve hukuk şirketlerini bir araya getirecek. Zirvede; altyapı yatırımları, finansman modelleri, proje finansmanı nasıl sağlanır, raylı sistemler sektörünün ihtiyaçları, raylı sistemler ve altyapı hizmetlerinde sürdürülebilir yatırımlar gibi merak edilen konular konuşulacak. Ayrıca talepler doğrultusunda, iş birliği amaçlı birebir toplantılar organize edilecek.

10-12 Mayıs tarihleri arasında açık olacak olan fuarın açılış törenine Modern Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Moris Revah, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avı ve Emine Nur Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, MHP İl Başkanı İsmail Candemir ve birçok kişi katıldı.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Raylı sistemler konusunda yatırım yapmayı düşünen girişimcileri Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne davet eden Nadir Küpeli, “Bugün çok önemli bir gün. Raylı sistemler fuarının Eskişehir’de düzenlenmesi bizim için çok önemli. Eskişehir raylı sistemler konusunda ülkemizin en önde gelen illerinden birisi. Bizler kurumlar arası iş birliğinin önemine inanarak bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Son 1 yılda Eskişehir’imize önemli yatırımlar kazandırmak için çalışıyoruz. Bölge müdürlüğü olarak yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde akıllı fabrika kurmak üzere çalışmalar yapan Erciyas holdingi de sanayi odamızla yaptığımız iş birliği neticesinde Eskişehir’imize hizmet ediyoruz” diye konuştu.

TÜRASAŞ’I CANLANDIRIN

TÜRASAŞ’ın canlandırılması gerektiğini söyleyen Kesikbaş, “Bu fuar Eskişehir için bir başlangıç. Şu an TÜRASAŞ bizim için çok kıymetli. Eskişehir’e değer katan bir farika. Bu fabrikayı çok daha ileri bir noktaya taşımamız gerekiyor. TÜRASAŞ’a Devlet Demir Yolları’na sahip çıkmamız gerekiyor. Burada çok ciddi potansiyel var. Buranın özerkleşmesi mi gerekiyor, özelleştirilmesi mi gerekiyor ya da kamu ortak yatırımlarıyla devam ettirilmesi mi gerekiyor bunu bilemiyorum ama devlet büyüklerimiz bunlarla ilgili Eskişehir’e el atsınlar. TÜRASAŞ’ı tekrardan Eskişehir için okul haline getirelim. URAYSİM projesine Eskişehir’in sahip çıkması gerekiyor. Bu, bilim projesidir. URAYSİM’e bu kenti gerçekten içselleştirmiş ve gelecek kurgusu planı yapan insanların sahip çıkması gerekiyor. URAYSİM son derece önemli. Eskişehir’de yine hızlı tren setlerinin de üretilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇOK BÜYÜK EMEK VAR

“Bugün çok büyük mutluluk içindeyim” diyen Metin Güler, “Yurt içinden ve yurt dışından çok değerli firmalar var. Burada alıcıyla satıcıyı bir araya getiren, yeni teknolojileri ortaya çıkaran önemli bir fuar olduğunu düşünüyorum. Burada çok büyük emekler var. Katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.