DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİN ADAYIM

Eskişehir Ticaret Odası’nın yaklaşan seçimleri öncesi işadamı Erdoğan Tekgöz, başkan adaylığını resmen açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında “Değişim” mesajı veren Tekgöz, kent ticaretini hak ettiği noktaya taşıma sözü verdi.

DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİN ADAYIM
11 Eylül 2017 Pazartesi 12:25

Özlem Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tekgöz, Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığı’na adaylığını, Dedepark Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 7 Ekim 2017 tarihinde yapılacak seçimlerde sadece Ticaret Odası’nın yeni kurullarının belirlenmeyeceğini, aynı zamanda Eskişehir ticaretinin geleceğinin de oylanacağını ifade eden Tekgöz, “Dolayısıyla bu seçim çok büyük önem taşımakta, oy kullanacak her bir üyemize büyük sorumluluklar yüklemektedir” dedi. Yarım asrı aşkın süredir Eskişehir’de, yurt içi ve yurt dışında ticaret yapan bir iş insanı olarak, bu dönemde kendisinin de sorumluluk almaya ve elimi taşın altına koymaya karar verdiğini bildiren Erdoğan Tekgöz, şöyle devam etti:

“Eskişehir’in geleceği, ticaretin gelişmesine bağlıdır”

“Her biri Eskişehir’e gönül vermiş, Eskişehir için hizmet üretmeye talip değerli ekip arkadaşlarımla birlikte Eskişehir Ticaret Odası’nı yönetmeye hazırız. Biz biliyoruz ki Eskişehir’in geleceği, hizmetler sektörü ve onun bir parçası olan ticaretin gelişmesine bağlıdır. Güçlü yarınlar için eğitimden sağlığa, turizmden nakliyeye, finanstan inşaata, iletişimden alışverişe kadar kent ticaret yaşamı, bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşınmalıdır. Bizler iş insanlarımızın önüne yeni fırsatlar çıkartmak istiyoruz. Eskişehir’e katma değer yaratmak, katkı sağlamak, şehre hizmet etmek, kentin geleceğini emin ellerde gelecek nesillere teslim etmek temel hedefimizdir…”

“Eskişehir, ticaretin de önemli bir merkezi olmalıdır”

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz; binlerce esnaf ve tüccarın çatı kuruluşu olan Eskişehir Ticaret Odası’nda artık “değişim” zamanı geldiğini, kurumda “kendi yağıyla kavrulma”, “mevcutlarla yetinme” döneminin sona ermesi gerektiğini vurguladı. ETO’da değişim ve gelişimi savunarak başkanlığa aday olduğunun altını çizen Tekgöz, “Yeni pazarlar, yeni iş kolları yaratmak, yüksek enerjiyle odamızı yönetmek, tüm üyelerimizi kucaklamak ve sorunlarını hızla minimum düzeye indirmek üzere göreve talibiz. Sanayi kenti, turizm kenti, öğrenci kenti dediğimiz Eskişehir, ticaretin de önemli bir merkezi olmalıdır ve bunu başaracak potansiyele sahiptir. Bu potansiyel ile Eskişehir'in yeni fırsatlar yakalamasına öncülük etmek, kentimizin tüm güçlü yönlerini ortaya çıkarmak, proje bazlı ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemek ve Eskişehir ekonomisini hak ettiği seviyeye taşımak istiyoruz. Bunların tümünü başaracak vizyona, enerjiye ve güce sahip bir ekip olarak göreve hazırız” şeklinde konuştu.


Erdoğan Tekgöz Kimdir?

Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz; 1956 yılında Eskişehir’de doğmuştur. İş hayatına başladığında henüz 9 yaşında olan Tekgöz; 34 yaşındaki babasını bir trafik kazasında kaybetmiş, 5 kardeşi ile birlikte öksüz kalmışlardır. O yaşında ağabeyleriyle birlikte gazoz ve çekirdek satan, ayakkabı boyacılığı yapan Erdoğan Tekgöz, 1970 yılında ise Vişnelik Mahallesi'ne açtıkları bakkal dükkânında çalışmaya başlamıştır. Tekgöz ailesi o dönemde sahibi oldukları Özlem Ticaret ile Eskişehir'de ilk defa bakkalın ayağına giderek 1976 yılından itibaren servis toptancılığını başlatmıştır. İlerleyen yıllarda ise birçok saygın markanın bayiliğini alarak firmayı büyütmüşler, konaklama sektörüne de girerek öğrenci kenti olan Eskişehir'in ilk öğrenci yurt ve apartlarını yapmışlardır.

1990 yılından sonra yurt dışına açılan firma; Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Ukrayna ve Moskova’da depolar kurmuş, Kıbrıs'ta da turizm, yurt işletmeciliği, inşaat ve gıda sektöründe yatırımlar yapmıştır. Özlem Grup adıyla önemli oranda ithalat ve ihracat gerçekleştiren firma bugün inşaat-gayrimenkul, tarım, turizm, yurt işletmeciliği, gıda ve ticaret ile enerji sektörlerinde başarıyla faaliyet göstermekte, kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunarak, büyümeye devam etmektedir. Erdoğan Tekgöz 50 yıllık bir emeğe dayanan Özlem Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Başarılı iş yaşamının yanı sıra cemiyetçi kişiliğiyle de tanınan Erdoğan Tekgöz, sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır. Halen Türkiye Futbol Federasyonu’nun Yönetim Kurulu’nda ve Yunusemre Vakfı’nda hizmetlerine devam etmektedir. Eskişehirspor'un yönetim kademelerinde de uzun yıllar görev yapan Tekgöz; Estim Toptancılar Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı, Eskişehir Rumeli Sanayici İşadamları Derneği ve Çiftelerliler Derneği Kurucu Üyesi’dir.

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, ticaretteki ve ihracattaki başarısını, bilgi birikimini ve tecrübesini şimdi kente sunmaya, paylaşmaya, hizmet etmeye hazırdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.