CEMALETTİN SARAR’DAN DAVET: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIKTIR

Küçülmeye gideceği yönünde haberler ile gündeme gelen Sarar Grubu adına açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalletin Sarar “Bugüne kadar sektörümüze ve ülke ekonomimize sağladığımız katkıyı, 2020 yılında da yeni yatırımlarımıza devam ederek büyütmeye devam edeceğiz” dedi ve ekledi: Eskişehir’deki tesislerimizi, 21.Yüzyılın ve Endüstri 4.0’ın getirdiği gelişimleri, Ar-Ge merkezimizi ve üretimimizin kalbindeki 5 fabrikayı gezmek isteyen basın mensubu ve müşterilerimize kapımız her zaman açıktır.

CEMALETTİN SARAR’DAN DAVET: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIKTIR
28 Kasım 2019 Perşembe 09:55

Cemalettin Sarar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sarar Grubu’ndaki gelişmelerle ilgili olarak kamuoyuna yansıtılan haberlere ilişkin doğru bilgi verebilmek adına bu aydınlatmayı yapma gereği duyduk.

Sarar, Türkiye’de tekstil alanında 5 fabrikada 4,000 işçisiyle üretim yapmakta, ülkemizin 81 ilinde 160 noktadakibindenfazlamağazaçalışanıylaülkeekonomisinedeğerkatmayadevametmektedir.

1944 yılında kurulan Sarar, bugün dünyanın 4 kıtasında, 58 ülkede hem ülkemizin hem markamızın bayrağını taşımanın gururunu yaşamakta ve yaşatmaktadır. Kurulduğu günden bugüne, Sarar Grubu sürdürülebilir büyümeyi sağlamak hedefiyle ülkenin ve sektörün koşullarına uygun kararları almış, yatırımları yapmış ve stratejileri oluşturmuştur.

Tekstil dışında şehir otelciliği, AVM, akaryakıt, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteren tüm çalışanlarıyla birlikte 6,000 kişiyi aşan ve büyümeye devam eden bir ailedir.

Grubumuzun, Eskişehir’de bulunan CCS fabrikasıyla ilgili olarak kamuoyuna yansıyan haberleri üzüntüyle karşıladık. Sürdürülebilir ve verimli büyümenin bir gereği olarak, 500 kişinin çalıştığı fabrikamızda gönüllü ayrılmak isteyenlere öncelik tanıyan bir iş gücü düzenlenmesi sürecini başlattık.

CCS fabrikası çalışanları hem yazılı hem de sözlü olarak İnsan Kaynakları departmanı tarafından konu ile ilgili olarak detaylıca bilgilendirilmiş, ve ayrılmak isteyen ve ayrılan Sarar çalışanları tüm özlük haklarının korunacağı konusunda temin edilmiştir.

Sarar, yüzde 80 kadın istihdamıyla Anadolu’nun en büyük ikinci kadın işvereni olarak hem kendi markası altında hem de dünyanın önde gelen markalarına üretim yaparken; uluslar arası kural ve standartlara uygun üretimini sürdürmeye ve çalışan haklarına saygılı olmaya devam edecektir.

Bugüne kadar sektörümüze ve ülke ekonomimize sağladığımız katkıyı, 2020 yılında da yeni yatırımlarımıza devam ederek büyütmeye devam edeceğiz. Eskişehir’deki tesislerimizi, 21.Yüzyılın ve Endüstri 4.0’ın getirdiği gelişimleri, Ar-Ge merkezimizi ve üretimimizin kalbindeki 5 fabrikayı gezmek isteyen basın mensubu ve müşterilerimize kapımız her zaman açıktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.