Büyükşehir’den Bozanlı çiftçiye damızlık manda desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleri kapsamında Alpu’daki çiftçiye ücretsiz damızlık manda dağıtacak.

Büyükşehir’den Bozanlı çiftçiye damızlık manda desteği
26 Kasım 2018 Pazartesi 18:50

Daha önce ilçelerde tarımın kalkınması için fide desteğin de bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu kez de çiftçiye damızlık manda desteği ile can suyu verecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 2019 yılında şehre yapacakları yatırımların yanı sıra köylünün kalkınmasına yönelik projelere de ağırlık vereceklerini açıkladı.  Kırsal kalkınmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Büyükerşen, “Manda yetiştiriciliği giderek ölüyor. Alpu Bozan et ürünleri ve hayvan yetiştiriciliğinde önde gelen yerlerimizden biri. Ama çiftçilerimiz sıkıntılı. Hayvan Yetiştiricileri Kooperatifi var. O bölgede onlara destek olmak ve hayvancılığı canlandırmak için belediye olarak damızlık manda alarak,  dağıtımını yapacağız. Manda kaymağı ve sütü çok kıymetli. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma projelerimizden bir tanesi köylüyü ve çiftçiye can suyu vermek. Hem tarımda hem de hayvancılıkta büyük projeler uygulamaya başladık. Hayvancılığa yönelik ilk projelerimizden birisi de budur.  Yeni yılın başında da koyun yetiştiricileri için damızlık koç vereceğiz.  Köylümüzün bunları alacak gücü yok. Onları bu projelerle ayağa kaldırmaya çalışacağız. Projelerimizi giderek yaymayı hedefliyoruz.   Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir merada da 2019 yılı başı itibariyle çiftçiyle ortaklaşa yonca üretimi gerçekleştireceğiz. Çiftçimiz burada yoncasını üretip hayvanını beslesin ki ayrıca yonca satın almak zorunda kalmasın.   2019 yılından itibaren ağırlığı şehre yapacağımız yatırımların yanı sıra köylünün kalkınmasına yönelik projelere vereceğiz. Eskişehir’de örnek bir köy kalkınma modeli uygulayalım istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.