BORSA BAŞKANI ÖMER ZEYDAN: TARIMDA OLUMLU GELİŞMELER YAŞANIYOR

Eskişehir Ticaret Borsası'nda, 2020 harman sezonu zirai ürün alım – satım işlemleri aralıksız devam ediyor. Harman sezonun başlangıcından bu yana işlem hacminde yaşanan miktar ve parasal artış dikkat çekiyor. Eskişehir Ticaret Borsasında işlem gören ürün hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre ortalama %20 artış göstererek 2,500 Milyar TL’ye ulaştı.

BORSA BAŞKANI ÖMER ZEYDAN: TARIMDA OLUMLU GELİŞMELER YAŞANIYOR
25 Eylül 2020 Cuma 13:05

ETB Başkanı Ömer Zeydan, “Yüksek bir rekolte ve kalite beklentisi içinde umutla açtığımız bu harman sezonunda, geçtiğimiz sezonun üzerinde işlem hacmi oluştu. ETB olarak gerçek anlamda spot emtia borsacılığı yapmanın meyvelerini, işlem hacmimizdeki artış ve çiftçimizin memnuniyeti ile topluyoruz.” dedi.

Zeydan, bu süreçte çiftçilerin durmaksızın üretmeye devam ettiklerini belirterek, Çiftçilerin üretmiş oldukları tarımsal emtialarını en doğru şekilde değer bulduğu Eskişehir Ticaret Borsasına getirerek, rekabete açık ve şeffaf bir ortamda satılmasını sağlayarak üreticilerin daha kazançlı olmalarını sağladıklarını ifade etti. Başkan Zeydan, Bu yıl özellikle hububat ve yağlı tohum üreticilerimizin, iklim değişimlerinden kaynaklı olarak verim kayıplarına uğramalarına rağmen, vakit kaybetmeden gerekli önlemleri alarak ürünlerini harman sezonuna yetiştirmelerinin takdire şayan olduğunu belirterek; “Ülkemizin gıda ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak üzere emek veren, gayret gösteren çiftçilerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.  

Pandeminin ekonomik anlamda birçok sektöre ciddi darbeler vurduğunu belirterek sözlerine devam eden Zeydan, özellikle küçük esnafın bu süreçten en çok etkilenen kesim olduğunu söyledi. “ETB’nin işlem hacminde yaşanan %20 artış göstermektedir ki; Pandemi tarım sektöründe önemli bir olumsuzluğa yol açmamıştır. Bu durum Türk tarımı adına umut vericidir. İnsanlar pek çok ihtiyacını erteleyebilir, ancak beslenmeden yaşayamazlar. Sosyal kısıtlamaların olduğu süreçte ve çoğumuzun evde kaldığı dönemlerde temel gıda maddelerinin talebinde ve tüketiminde artış yaşanmıştır.” İfadelerini kullandı.Başkan Zeydan, her zaman olduğu gibi çiftçimizin bin bir emek vererek yetiştirdiği ürünün en iyi seviyede değer bulması için gayret göstereceklerini belirterek, ilimizde üretilen hububat kalite ve verimini daha da artırmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.