BİZ MASADAN ÇÖZÜM ÇIKSIN İSTİYORUZ

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, zam teklifini yetersiz bulduklarını ifade ederek, “Toplu pazarlık masası sadece maaş ve ücret zamlarıyla sınırlı bir pazarlık masası değil. Masada, haklar, sosyal hak ve yardımlar, özlük hakları ve çalışma şartları da pazarlığın kapsamında değerlendirilmektedir” dedi. 

BİZ MASADAN ÇÖZÜM ÇIKSIN İSTİYORUZ
20 Ağustos 2019 Salı 14:30

“Toplu sözleşme masasını kendilerine üye devşirmek amacıyla kullananlar bilmeli ve görmelidirler ki bugün sahadayız, meydanlardayız” diyen Köksal,  2020 yılı için; %3,5 + %3, 2021 yılı için, %3 + %2,5 şeklindeki ilk teklifin, 2020 yılı için; %4 + %4, 2021 yılı için, %3 + %3’e dönüşmesi önemli bir gelişmedir ancak yeterli midir, değildir. Bu nedenle hem yerelde hem genel de hem de konfederasyonumuzla gerekli istişareleri yapıyoruz ve yapmaktayız. Toplu pazarlık masası sadece maaş ve ücret zamlarıyla sınırlı bir pazarlık masası değil. Masada, haklar, sosyal hak ve yardımlar, özlük hakları ve çalışma şartları da pazarlığın kapsamında değerlendirilmektedir. Hükümetin masaya sunduğu ilk teklifte ve sonrası ikinci teklifte ek göstergeden, kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına, sözleşmeli personelin kadroya geçmesinden, nöbet ücretlerinin artırılmasına, hizmetli kadrosunda istihdam edilenlerin genel idare kadrosuna geçirilmesine, sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenmesine, sabit ek ödemelerin artırılmasına, yıllık izinlerin tamamında ek ödeme kesilmemesine yani hizmet kollumuzda genel toplu sözleşme kapsamındaki birçok konu başlığı hiçbir şekilde dikkate alınmamış ve bunlarla ilgili teklif içeriğine yer verilmemiştir.
 Kamu görevlilerinin hakkını savunmak, hukukunu gözetmek, ücretlerini artırmak, maaşlarını yükseltmek gibi hedef ve sorumluluklara sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık hiç kimsenin de unutmaması gerekir. Toplu sözleşme masasını kendilerine üye devşirmek amacıyla kullananlar bilmeli ve görmelidirler ki bugün sahadayız, meydanlardayız. Öncelikle Ankara da iş bırakma eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Masadan çözüm çıksın söylemimizde Kamu İşveren Heyeti tarafından yanlış anlaşılmasın. Gerektiğinden iş bırakmaktan sahaya inmekten geri durmayız” şeklinde konutlu. 

Zam dilimini kabul etmiyoruz diyen Köksal, “Konfederasyonumuz; Başkanlar Kurulumuz, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu ve Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı olmak üzere 3 yetki organı İle 8 saat süren istişareden çıkan sonuçlardan ilkini uygulamaya almıştır. Bugün saat 15.00'da Ankara'da iş bırakma eylemi ve 17.00'da Çalışma Bakanlığı önüne cüzdan bırakma eylemi yapıyoruz.  Bu bağlamda 2023 vizyonu ortaya koyan hükümet kanadının 2020 yılı için; %4 + %4, 2021 yılı için, %3 + %3’e yüzdelik zam dilimini kabul etmiyor, hizmet kolumuzda talep etmiş olduğumuz taleplerin görüşülerek sahayı cesaretlendirecek adımlar atılmasını bekliyoruz.  Gücünü üyesinden ve teşkilatından alan Memur Sen ve Sağlık Sen Ailesi olarak Ankara’da yapılacak olan eyleme tüm tarafları desteklemeye davet ediyoruz” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.