BAŞKANLAR ‘SİYASİ DESTEK ŞART’ DEDİ

ETO’nun ev sahipliğinde ESO ve ETB’nin katılımı ile gerçekleştirilen Odalar Müşterek Toplantısı’nda Eskişehir’in sorunlarının çözümü için siyasi iradenin de devreye girmesi gerektiği ifade edildi.

BAŞKANLAR ‘SİYASİ DESTEK ŞART’ DEDİ
02 Kasım 2016 Çarşamba 15:28

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) şehrin ekonomik durumunu ve mevcut sorunları görüşmek için bir araya geldi. ETO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, odaların meclis başkanları ve divanları ile yönetim kurulları katıldı. Toplantıda Eskişehir ekonomisine dair bir sunum yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki tacir ve sanayicinin 2010 yılında 2.5 Milyar Lira olan sermayesinin, 2016 yılı Ekim ayı itibariyle 6 Milyar Lira’ya ulaştığını ancak makine, havacılık ve raylı sistemler gibi ileri teknolojiyi hedefleyen bir şehir için bu rakamın yeterli olmadığını kaydetti.
Kamu desteği piyasalardaki durağanlığa işaret ediyor
Eskişehir’de ihale belgeleri alımının 2016 yılında % 50 arttığını söyleyen Güler, bu durumun piyasalarda yaşanan durağanlık nedeniyle kamunun piyasaya daha çok destek verdiğini işaret ettiğini söyledi. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) projesi hakkında bilgi veren Güler, projeye destek olan odalara, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Borsası Ömer Zeydan, EFKM projesinin Eskişehir için önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Eskişehir’de tescilli mezbaha olmamasının da sıkıntılar yarattığını belirten Ömer Zeydan, şehirde acilen mezbaha yatırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. ESO Başkanı Savaş Özaydemir de sanayicinin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için çalıştıklarını söyledi.
Sorunların çözümü için siyasi irade destek vermeli
Toplantıda odalar tarafından Hasan Polatkan Havalimanı’ndan uçak seferlerinin acilen başlatılması, yan sanayiye önemli katkılar sağlayacak olan Milli Yüksek Hızlı Tren’in üretimi için prosedürlerin hızlandırılması, üçüncü üniversite için ciddi adımlar atılması ve bütün bu sorunların çözümü için siyasi iradenin destek vermesi gerektiği ifade edildi. Yine toplantıda kamusal eksikliklerin giderilmesi için yapılması gereken projeler, Eskişehir ekonomisinin geleceği ve 2017 yılına ilişkin görüş ve beklentiler değerlendirildi.
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.