Başkan Ünal: Pancar fiyatları artan maliyetlere göre belirlenmeli

Eskişehir pancar ekicileri kooperatifinin 72. Olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kooperatif 2022 mali yılını 449.771.693,06 TL ciro ve 18.541.873,20 TL net kar ile kapattı. Bölge çiftçilerine 2022 yılında gübreden zirai alete yemden sulama malzemesine 1.558 çeşit ürün yelpazesiyle ile hizmet verildi.

Başkan Ünal: Pancar fiyatları artan maliyetlere göre belirlenmeli
28 Nisan 2023 Cuma 14:31

Genel kurulda konuşan Eskişehir pancar ekicileri kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Halil Ünal  Bölge çiftçilerimizin ve tarımın sorunları ile ilgili olarak  bakanlık ve ilgili kurumlarla sürekli diyalog halinde olduklarını belirtirken,   “1951 yılından günümüze bir çiftçi kuruluşu olarak çiftçimizin yanında yer alan, çiftçinin ihtiyaç duyduğu girdiyi en uygun fiyata ve zamanında tedariki ön planda tutan anlayışla, amaç daha iyiye daha güzele çiftçimizle el ele birlikte yürümektir. Hedeflerimiz arasında yer alan kaliteli ve ucuz ürünü çiftçilerimize sunmak olan Kooperatifimiz 2021 yılına göre Cirosunu yaklaşık 2,5 kat artırarak verimliliğini ve kar marjını yukarılara çekmeyi başarmıştır. Merkez ve ilçe satış mağazalarında gübre, mekanizasyon, tohum, yem, ve zirai ilaçlarda piyasa koşullarında ve piyasının altında satışlar gerçekleşmiştir” dedi. Tarımın  ülke ekonomisinde yeri ve ödenime değinen  Başkan Halil Ünal çiftçiye verilen desteklerin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek pancar ekimi yapan çiftçilerin tarımsal girdi maliyetlerinin artması sebebiyle pancar fiyatlarının artan maliyetlere göre değerlendirilip belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.