Başkan Küpeli: 11 yıldır sanayimize yeni neferler kazandırıyoruz

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde hizmet veren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM A.Ş.) 28. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. BEBKA’nın desteğiyle düzenlenen ve 400 saat süren teknik ve teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 48 kursiyer sertifikalarını aldılar

Başkan Küpeli: 11 yıldır sanayimize yeni neferler kazandırıyoruz
24 Haziran 2022 Cuma 15:48

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş, teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye’ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM A.Ş.) 28. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 dönemi için belirlenen “Genç İstihdamı” teması ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) “İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları” kapsamındaki ilk çalışması olan ve Eskişehir’de  MEGEM A.Ş.’de gerçekleştirilen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler mezun olarak iş yaşamına atıldılar.

400 saat eğitim aldılar

BEBKA’nın mali desteğiyle 400 saat süren eğitimlerin sonunda "Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü, CNC Tezgâh Operatörlüğü ve Kaynak Operatörlüğü" eğitimlerini başarıyla tamamlayan 48 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Barış katıldı.

Eskişehir sanayisine 48 nitelikli eleman kazandırıldı

Törende konuşan MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, 400 saat süren eğitimlerin sonunda 48 kişiyi daha Eskişehir sanayisine kazandırdıklarını ifade ederek, “MEGEM olarak bu zamana kadar toplam 27 dönem sonunda 1242 kursiyere eğitim verip, meslek sahibi yaptık. Bu 28. dönem de 2 buçuk ay ve 400 saat süren kursumuz sonunda; 19 kursiyer CNC bölümünden, 16 kursiyer kalite kontrol bölümünden, 13 kursiyerimiz ise kaynak bölümünden olmak üzere toplam 48 kursiyerimizi bugün itibariyle mezun ediyoruz. Böylece mezun etmiş olduğumuz kişi sayısı 1290 kişiye ulaşmış oldu. Hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

BEBKA’ya katkıları için teşekkür etti

BEBKA’ya vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerini ileten Özkaya, “BEBKA’nın istihdam garantili mesleki eğitim kursları kapsamında ilk olarak Eskişehir’de ve MEGEM’de bu program uygulandı. Genç istihdamı kapsamında, kalkınma ajansımız bu dönem kursumuza önemli bir mali katkıda bulundu. Yükümüzü biraz da olsun hafifletti. Bu konuda Sayın Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyorum. Hem BEBKA’nın hem EOSB’nin hem de MEGEM’in maddi katkılarıyla Eskişehir sanayisine 400 saatlik eğitim sonunda 48 tane yeni ve yetişmiş iş gücü kazandırmış olduk. BEBKA’nın desteği, MEGEM’in verdiği yoğun eğitimlerle 48 yeni arkadaşımıza istihdam imkânı sağlayarak, kursiyerlerimizin yaşamlarına ve hayatlarına çok güzel bir dokunuş yaptık. Biz MEGEM olarak, sanayimiz için var gücümüzle yeni dönemde de çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Özkaya konuşmasında MEGEM bünyesinde ücretsiz düzenlenen bu eğitimlere yeni dönem için başvuruları kurumun web sayfasından almaya başladıklarını ve yeni dönemin ise 25 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağını duyurdu.

11 yıldır sanayimize yeni neferler kazandırıyoruz

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM olarak 11 yıldır sanayiye yeni neferler kazandırdıklarını ve insanları iş sahibi yaptıklarını söyleyerek, “Ülkemiz sanayinin ciddi boyutta bir yetişmiş teknik ara eleman açığı ve ihtiyacı bulunuyor. Her işletmede iyi yetişmiş kalifiye işçiye, iyi teknik ara elemana çok büyük bir ihtiyaç var. Bu açığı azda olsa kapatabilmek için bizde EOSB yönetimi olarak, MEGEM sayesinde Eskişehir bazında en çok talep gören meslek dallarında sizleri eğiterek, sanayimize kazandırıyoruz. Bugüne kadar kurslarımızda 1.290 kişiyi eğiterek iş yaşamına kazandırdık ve meslek sahibi yaptık. Her bir kursiyerimizin birer altın bileziği olmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Yüzde 80’i kurs bitmeden iş buldu

28. dönem kursiyerlerinden kurs bitmeden yüzde 80’inin işe yerleştirilmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Başkan Küpeli, “Yüzde 80’ininiz kısa sürede, görüşme sağladığınız kuruluşlarda yakın zamanda işe başlayacaksınız. Bu çok güzel bir oran, sanırım kısa bir zamanda diğer kursiyerlerimiz de bir sanayi kuruluşunda işe yerleşmiş olacak. İşlerinizde sebatkar olun, kendinizin geliştirmeye devam edin. Gittiğiniz şirketlerde işinizi iyi yapın, aranan ve istenen eleman olun. İnanın çok kısa sürede çok iyi maaşlarda çalışmaya başlayacak, iyi ki MEGEM’de bu kursları almışım ve bu işte çalışmaya başlamışım diyeceksiniz” dedi.

BEBKA’ya sunmuş olduğu katkı ve destekten dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Küpeli, bu desteklerin yeni dönemlerde de artarak devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

MEGEM A.Ş.’ye destek vermeye devam edeceğiz

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, ajans olarak gençlerin istihdamını çok önemsediklerini, MEGEM’e desteklerinin devam edeceğini ileterek, “Bugün çok güzel ve önemli bir gün. BEBKA olarak biz bu projede yer almayı çok arzu ediyorduk ve ilk programı burada başlattık. İlk mezunlarımızı veriyoruz. Gençlerimizin istihdamı bizler için çok önemli. Gençlerimizin potansiyelini harekete geçirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Ajans olarak gençlerimizin kuracaklara işler için 100 milyon TL bir kaynak ayırdık.  Bu ve buna benzer çalışmaların devamı artarak gelecek. Önümüzdeki dönem de BEBKA olarak MEGEM A.Ş.’ye destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.