BAŞKAN GÜLER RAKİPLERİNE SERT ÇIKTI

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis toplantısında konuştu. Güler, ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz’ün katıldığı bir televizyon programında ‘TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Eskişehir’e üniversite sözü verdiği’ yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

BAŞKAN GÜLER RAKİPLERİNE SERT ÇIKTI
30 Ocak 2018 Salı 21:12

“Üniversite kurmak çok basit bir iş değil”

Erdoğan Tekgöz’ü isim vermeden eleştiren Güler, sert ifadeler kullandı. Güler, şu ifadeleri kullandı: Yanlış bir takım bilgilere haiz bazılarının, televizyon kanallarında yapmış olduğu bazı yorumlar var.  Bunları siz çok iyi biliyorsunuz, çünkü içindesiniz. Ama hiç bilmeden, yanlış bilgilendirmeyle, bize sorup da bilgide almıyorlar maalesef. Üniversite mevzusu var. Bunu açmak istiyorum biraz. Yüksek Teknoloji Üniversitesi meselesini Sayın Başbakanımızla yapmış olduğumuz vergi ödül töreninde kürsüden söyledim. Nabi Bey, Milli Eğitim Bakanıydı. Dört yıl proje için uğraştı. Tüm milletvekilleri bu konuda konuştu. Üniversite kurmak çok basit bir iş değil. 

“Ben duymadım, siz duyduysanız uyarın beni”

Birileri çıkıp diyor ki; ‘Eskişehir’e üniversite kurulması için Rifat Bey söz verdi.’ Ben ilk defa duyuyorum arkadaşlar. Rifat Bey geldi, vergi ödül törenine katıldı. Verdiği sözü hepiniz hatırlıyorsunuzdur.  Lise açılmasıyla alakalı orada söz verdi. Ama üniversite ile alakalı Rifat Bey’in, Eskişehir’e ben bir söz verdiğini duymadım. Sizler duyduysanız uyarın beni. Bilgi kirliliği mi var, yanlış mı bilgilendirildi bilmiyorum...

“Basiretsiz açıklamalar üzüyor beni”

Bu arkadaşlarımızın, bu anlamda basiretsiz açıklamaları beni üzüyor. Çünkü burası bir kurum. Bu kuruma talip olan arkadaşlarımız, bundan sonraki süreçte yapacakları yorumlar da daha hassas davranmalı.  Daha düşünerek konuşsunlar, daha bilerek konuşsunlar ya da sorsunlar biz cevaplayalım.

“5174’ün ‘a’sını okumamışlar”

5174’ün ‘a’sını okumamışlar, yaptıkları yorumların hepsi havada. Okuyun arkadaşlar. Talip olduğunuz bir yer var. Bakın bu ne diyor? 5174 size ne anlatıyor? Yetki ve sorumluluklarınız nedir? Hangi mevzuatla yönetiliyorsunuz? Bunları bilmeniz gerekir. Söylemler çok önemli. Bu kurum hepimizin. Fuar merkezinde daha üniversite yapmaktan bahsediyoruz. Kongre merkezi bitmiş, fuar merkezi bitmiş, hizmet binası bitmiş…

“Üniversite yapmanın siz ne anlama geldiğini biliyor musunuz?”

Bilgi kirliliğinden dolayı üniversite yapmaktan bahsediyor. Üniversite yapmanın siz ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Ezbere yorumlar. Ben buradan tekrar uyarıyorum o arkadaşlarımızı, hata yapıyorlar. Bu açıklamaları havada, anlamsız, gerçek değildir.

“Lafla peynir gemisi yürümüyor”

2008’de tahsis yapılırken, buranın tahsis şartları var. Tahsis ne demek? Bir yeri parayla almazsınız, bu yer size bedava verilir. ‘Değiştirirdik’ diyorlar. Ben çok uğraştım o işlerle. O işler lafla olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bilgi kirlilikleri var. Öğrenmiyorlar, öğrenmek için uğraş vermiyorlar. O yüzden ben bu arkadaşlarımızı özellikle uyarıyorum; yapacakları açıklamalar çok değerli. Bu kuruma kimse zarar veremez.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.