ALKAN: YAT KALK VERGİ ÖDE

KESK Şubeler Platformu adına açıklamalarda bulunan Faik Alkan, “Yapısal dönüşüm adımları” paketinin tercümesi: zenginlere müjde, emekçilere ve halka acı reçete. Yat kalk vergi öde” dedi. 

ALKAN: YAT KALK VERGİ ÖDE
12 Nisan 2019 Cuma 13:50

Açıklanan reform programını eleştiren Alkan, “Uzun süredir işveren kulüpleri tarafından dillendirilen,  Cumhurbaşkanı’nın yerel seçimlerden sonra hayata geçirileceğini duyurduğu “reform” programı açıklandı. Daha önce ‘reform’, ‘dönüşüm’, ‘devrim’ gibi kulağa hoş gelen kavramlarla yaldızlanan her paket gibi bugün açıklanan paketten de işverenlere vergi indirimi ve teşvik müjdesi, ücretli kesimlere ve halka ise kıdem tazminatının fona devredilmesini, zorunlu Bireysel Emeklilik Sözleşmesinin (BES) yeniden düzenlenmesini,  vergi yükünün artırılmasını içeren acı bir reçete çıkmıştır” dedi. 
 “Yapısal dönüşüm adımları” paketinin bizce tercümesi yatıp kalkıp vergi ödeyeceğiz  diyen Alkan sözlerini şöyle sürdürdü: 
⮚    Paket, IMF’siz IMF Programının Bir Parçasıdır!
⮚    Paket, İşverenlerin, Patronların Paketidir! Zenginlere vergi indirimidir.
⮚    Paket, Milyonlarca İşçinin Kıdem Tazminatı Hakkını Ortadan Kaldırma Paketidir.
⮚    Paket Zorunlu BES’i Yaygınlaştırma Paketidir. Yani memura ek vergidir.
⮚    Paket, Vergiyi Halka Yıkma Paketidir
Kısaca yatıp kalkıp vergi ödeyeceğiz.BSermayenin Adımlarına Kendi Adımlarımızla Karşılık Vermek İçin… Ekonomi yönetiminin açıkladığı “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketiyle; Birlik. Mücadele ve Dayanışma Günleri 1 Mayıs’a hazırlanan işçiler emekçiler ellerinde kalan son hakları da ortadan kaldırmayı hedefleyen bir saldırı ile karşılaşmıştır.  Ekonomik krizin  faturası bir kez daha emeği ile geçim savaşı  veren, yoksullaşan milyonlara çıkarılmak istenmektedir.Bİşçilerin, emekçilerin, yoksullaştırılmış halkın IMF’siz IMF programının parçası, işveren örgütlerinin hazırladığı paketlere değil, artan hayat pahalılığı ve işsizliği ortadan kaldırmayı, ülkemiz tarafından da onaylanan uluslar arası sözleşmelerle garanti altına alınan onurlu çalışma hakkını hayata geçirmeyi temel alan, emek-insan-toplum odaklı bir dönüşüm programına ihtiyacı vardır.”


Alkan,  “Cevabımızı 1 Mayıs ‘ ta Odunpazarı meydanında hep bir birlikte söyleyelim. Krizi biz yaratmadık bedelini ödemeyeceğiz.  KESK olarak  her geçen gün yakıcılığını daha fazla hissettiren, ekonomik krizin faturası yıkılmak istenen yüzde 99’un gerçek ihtiyacı olan  bu programın hayat bulması için üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 
                                                                                               
 


Etiketler; #KESK #faik alkan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.