Alışverişte poşet parasına dikkat!

1 Ocak’tan itibaren naylon alışveriş poşetleri tüm satış noktalarından ücretli temin edilecek.

Alışverişte poşet parasına dikkat!
28 Aralık 2018 Cuma 12:58

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Av. Dilek Gündoğan, yakın zamanda yapılan yasal düzenleme ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren tüketicilerin alışverişlerde kullanacakları her poşet için  en az 25 kuruş ödeyeceklerini söyledi.  Marketlerde sebze ve meyve reyonlarında kullanılan poşetler ile kargo ve kuru temizleme için kullanılacak poşetlerin ücretten muaf olduğunu belirten Gündoğan, bu poşetler için tüketicilerden ücret alınmayacağını kaydetti. 

Yeni düzeleme ile gereksiz poşet kullanımının azaltıması ve çevre kirliliğinin önlenmesinin amaçlandığını ifade eden Gündoğan, “Bundan sonra tüketicilerimiz kullandıkları poşete ücret ödemek istemiyorlarsa alışverişe giderken bez ya da naylon poşetlerini, filelerini yanlarında götürmeleri gerekiyor. Tüketicilerimize tavsiyemiz poşet ücretlerinin fişe ne kadar yansıdığını kontrol etmek için alışveriş sonrası fişlerine bakmayı unutmasınlar” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.