AK PARTİLİ GÜNAY DUYURDU: BİTKİSEL ÜRETİM DESTEKLERİ 18 HAZİRAN’DA ÖDENMEYE BAŞLIYOR

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılacak bitkisel üretim desteklerinin 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlayacağını açıkladı.

AK PARTİLİ GÜNAY DUYURDU: BİTKİSEL ÜRETİM DESTEKLERİ 18 HAZİRAN’DA ÖDENMEYE BAŞLIYOR
14 Haziran 2021 Pazartesi 11:46

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay, Eskişehir’de üreticiye yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan bitkisel üretim desteklerinin 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlayacağını duyurarak, destek tutarının Eskişehir için yaklaşık 29 milyon lira olduğunu açıkladı. Bakanlıkça destek verilen ürün grupları hakkında bilgi veren Günay, şunları kaydetti: “Bakanlığımız, pamuk, ayçiçeği, kolza, aspir, soya ile hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemelerini, sertfikalı tohum ve organik gübre destek ödemelerini 18 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırmaya başlayacak.  Ödemesi yapılacak bitkisel üretim desteklerinin toplamı 2 milyar 550 milyon Türk Lirasını buluyor. Buna ek olarak önemli bir nokta da toplam bitkisel üretim desteklerinin yüzde 80’i yani 4’te 3’ünden daha fazlası yılın ilk 6 ayın yapılmış oluyor.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.