2018’DE KONUT FİYATLARI ARTAR!

İnşaat sektöründe ve konut piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, yılbaşı öncesinin konut almak için en uygun zaman olduğunu söyledi.

2018’DE KONUT FİYATLARI ARTAR!
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:05

Demir fiyatları durdurulamıyor


İnşaat sektörü demir fiyatlarındaki artıştan kaygılı. Bu durumun sürmesi Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat sektörüne darbe vuruyor. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik,  inşaat piyasasındaki fiyat artışlarının özellikle de demir fiyatlarının tavan yapmasının sektörü zor durumda bıraktığını kaydederek, “Son bir yıl içerisinde demire yüzde 60, diğer inşaat girdilerinde ise yüzde 25 artış gerçekleşti” dedi.


Ev almak için doğru zaman


Tüketicilere konut almalarını şansa bırakmamalarını, aksi halde fiyatların yeni yıldan sonra pahalanacağı uyarısında bulunan Çelik, “İhtiyaç sahipleri, ihtiyaçlarını ertelememeli ve fiyat artışından etkilenmemiş,  yapımı tamamlanmış konutları tercih etmeleri menfaatlerine olacaktır. İnşaat girdilerindeki artışlar, konut fiyatlarına yansıtılmadığı için ev almanın tam zamanı” diye konuştu.


Konut kredi faizleri düşürülmeli


İnşaat sektörünün canlanabilmesi inşaat girdileri ve konut kredi faizlerinin düşmesi gerektiği belirten Çelik, “Vatandaşın yatırım aracı olarak yeniden konuta yönelmesi için konut kredisi faizlerinin makul seviyelere çekilmesi şart” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.