10 günlük tatil turizme hareketlik getirdi

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının ardından Eskişehir’deki turizm şirketleri yoğun ilgi görüyor.

10 günlük tatil turizme hareketlik getirdi
25 Ağustos 2017 Cuma 12:58

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının ardından Eskişehir’deki turizm şirketleri yoğun ilgi görüyor.

Turizm sektöründe yıllardır çalışan Çağrı Karakaya, 10 günlük tatil sürecinin işleri yoğunlaştığını belirterek, “Bu sene şimdiye kadar tatile çıkamayan vatandaşlar için Kurban Bayramında 10 günlük tatil büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmek için kişisel veya ailece tatile çıkana vatandaşlardan oldukça yeterli talep gelmesiyle Kurban Bayramı gayet hareketli geçiyoruz. Bu sektörümüzde beklendiği bir dönemdir zaten. Kurban Bayramında özelikle esnafın, memurların tatile çıkmasını düşünüyorsak ardından gezmeye seven Eskişehirli halkın taleplerden dolayı otellerde artık yer kalmadığını söyleyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

"En çok yurt içine gidiliyor"

Eskişehir halkın büyük bir kısım Türkiye içinde yer alan turistik yerlere gittiğini kaydeden Karakaya, “Eskişehir halkının 60 veya 70 bini tatile gidiyorsa bunun 40 bin kişi Antalya’ya tercih ederken, 10-15 bin kişi ise Ege bölgesi ve Türkiye’nin daha çeşitli yerlere gidiyorlar. Ardından yüzde 10 gibi çok küçük bir oran yurt dışına gidiyor” dedi.

"Tatil Fiyatları ciddi anlamda yükseldi"

Çağrı Karakaya, tatil fiyatlarının yükseldiğini belirterek “Geçen seneye göre bu sene fiyatlarına getirildiği yükseklik iç pazarı ve iç politikadan kaynaklanıyor. Öte yandan 10 günlük tatil ilanı edilince vatandaşlar aynı anda talepte bulunuyor ve bunu fiyatı yükseltti. Daha önce tatil olacak diye düşünerek risk alan vatandaşlar daha önce randevu yaptırdığı için bir anda şimdi faydası görüyor” şeklinde konuştu.

"Bayramdan sonra fiyat düşecek"

5 Eylül ile 18 Eylüle kadar 2 haftalık bir süreç içerisinde okulların tatil olduğunu ve tatile çımaya düşünen vatandaşlar bayram sonrasını tercih ettiğini belirten Karakaya, “5-11 Eylül arası ve 11-18 Eylül arasında hem okulların tatil olmasından ve akrabalarla bayram geçirip bir az daha bekleyerek tatile gitmeye karar verdikleriyle ciddi bir hızlılık oluyor. İlkim ve hava değişiklik açısından zaten sıcaklık düşüyor ve o anda bayram tatilden dönen vatandaşların yerine yeni gidenler için fiyat konusunda bir düşük söz konusu. Tatile gidemeyenler için bu 2 haftalık boşluk zamanı hem maddi hem de kalabalık sevmeyen yalnızlık seven turistler için çok iyi bir seçenek olacak” diye vurguladı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.