Yurt dışından Türk eğitim sistemini tanımaya geldiler

Almanya Frankfurt Fulda’da doğup büyüyen Türk öğrenciler, Türk eğitim sistemini tanımak üzere yaptıkları Köln seyahatinde Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu’nu ziyaret ettiler.

Yurt dışından Türk eğitim sistemini tanımaya geldiler
05 Mayıs 2017 Cuma 17:01

Türkçe öğretmeni Nilgün Alipek başkanlığında Köln’e gelen öğrenci grubu, Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu’nu gezdiler, büro görevlileri tarafından kendilerine sunulan bilgileri not aldılar ve merak ettikleri konular hakkında soru sordular. Öğretmen Nilgün Alipek, öğrenci velisi ve 12 öğrenciden oluşan grubu, büro personeli ile birlikte karşılayan Batı Avrupa Programları Koordinatörü Dr. Ahmet Atilla Doğan, öğrencilere Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Ortaokulu ve Açıköğretim Lisesi hakkında genel bilgiler verdi. Öğrencilerin sordukları sorulara, Lise Programları görevlisi Uzm. Derya Mutlu, Yükseköğretim Programları Asistanı Serab Kurt cevap verdi.
Anadolu Üniversitesi tanıtım filmini hep birlikte izleyen öğrenciler daha sonra Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Atilla Doğan yönetiminde; kariyer planlarına yönelik düşüncelerini paylaştılar. Dr. Doğan, Almanya’da yetişen ve en az üç dile sahip olan gençlerin Türkçeyi daha iyi öğrenme hedeflerinin başarıya ulaştığını görmekten memnun olduğunu ifade etti. Dr. Doğan, “Söz gelimi değil gerçek anlamda pırıl, pırıl bir gençlikle karşılaştık. Bu gençler, hem Avrupa’daki Türk toplumu, hem de Türkiye’deki iş dünyası ile başarılı bir iletişim kuracaklardır. Gençlerimizin Türkçelerini geliştirmek için gösterdikleri gayreti tebrik ederim. Bu vesile ile hem öğretmenleri Nilgün Alipek Hoca’yı hem de velilerimizi kutlarım. Hem gymnasiuma devam edip, hem de Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programına devam etmek mümkün” diyerek öğrencileri Türk lise diplomasına sahip olmaları için AÖL’e kayıt olmaya davet etti.
Öğrencilerin büyük bir bölümü Almanya’da yükseköğrenime devam etmek istediklerini belirtip, bu arada Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programlarına yan dal olarak devam etmek istediklerini söyledi. Büro görevlileri ile birlikte fotoğraf çektiren öğrenci grubu, Köln’deki diğer ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere bürodan ayrıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.