Yunus Nadi ödülü eğitim çınarı İlyas Küçükcan’a

Eskişehir’in 85’lik eğitim çınarı İlyas Küçükcan büyük emekler harcayarak yazdığı ‘Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü’ adlı kitabıyla Türkiye’nin en prestijli ödülü olan Yunus Nadi Ödülünü kazandı.

Yunus Nadi ödülü eğitim çınarı İlyas Küçükcan’a
31 Temmuz 2018 Salı 14:04

Türkiye’nin ilk köy enstitüsü olan Çifteler Köy Enstitüsü (ÇKE) 1948-1949 yılı mezunu İlyas Küçükcan’ın Cumhuriyet Gazetesi’nin Kurucusu Yunus Nadi adına verilen ödülü kazanması ilimizde büyük sevinç yarattı. Yunus Nadi Ödülleri Sosyal Bilimler Araştırma Seçici Kurulu Yunus Nadi Sosyal Bilimler ve Araştırma Ödülüne İlyas Küçükcan’ın “Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü” adlı kitabını uygun gördü.
 

7 AĞUSTOS’TA ALACAK


Kurul ödülün gerekçesini; “Türk düşünce hayatına katkısını kaotik bir ortama sürüklenen eğitim sisteminin geçmişten geleceğe uzanan yapısını, eğitim modeline kazandırdığı vurguyu dikkate alarak ödüllendirmeyi oy çokluğu ile uygun bulmuştur” şeklinde açıkladı. Ödül töreni 7 Ağustos’ta İstanbul Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek. (Kaynak: Sonhaber Gazetesi)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.