Yarıyıl Tatilinin Sona Ermesiyle Birlikte Eskişehir’de 137 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

2017-2018 eğitim öğretim yarıyıl tatilinin son ermesiyle birlikte, Eskişehir’de 137 bin 280 öğrenci ders başı yaptı.

Yarıyıl Tatilinin Sona Ermesiyle Birlikte Eskişehir’de 137 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
05 Şubat 2018 Pazartesi 15:29

Bu kapsamda Emine Cahide Karaali Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak, bugün itibariyle başlayan 2. dönem eğitim ve öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere, velilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Okulları sık sık ziyaret etmek, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, okula gelişi esnasında öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Sınıflarını tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Vali Çakacak, yarıyıl tatilinde öğrencilere neler yaptıklarını sordu.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir şekilde yetiştirilmelerine ülke olarak büyük önem verildiğini aktaran Vali Çakacak, “Değerli öğrenciler, sizler pırıl pırılsınız. Ülkemizi aydınlık yarınlara sizler ulaştıracaksınız. Aldığınız iyi bir eğitim sayesinde ülkemizin geleceğine sizeler yön vereceksiniz. Sizler, çok büyük bir devletin evlatlarısınız.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni en büyük zenginliği, sizler gibi genç bir nüfusa sahip olmaktır.” dedi.

Öğrencilerden bol bol kitap okumalarını isteyen Vali Çakacak, çok okuyan bir insanın daha fazla bilgi sahibi olduğuna değinerek, “Çok okuyan bir kişinin öncelikle kendine olan güvenini artar. Düşünce yeteneği artar, ufku genişler, olaylara geniş bir pencereden bakar. Okumak; öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi gereken bir alışkanlıktır.” diye konuştu.

Öğrencilerden birbirlerini sevmelerini, arkadaşlarının haklarına saygılı olmalarını isteyen Vali Çakacak, “Çocuklarımıza saygılı ve hoşgörülü davranmayı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmayı öğretmeliyiz.” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra okulun öğretmenleri ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile bir araya gelen Vali Çakacak,  ülkemizin güçlü ülkeler arasında yer almasını sağlayan öğretmenlere minnet borçlu olduklarını söyledi. Türk insanını diğergamlık gösteren bir millet olarak değerlendiren Vali Çakacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin en büyük zenginliğimiz olduğunu bildirdi.

Okul Aile Birliklerinin öğretmenlere büyük bir destek olduğunu belirten Vali Çakacak, okulların güvenli olmasına büyük önem verdiklerini açıkladı. Güvenli okul uygulaması hakkında görüşlerini açıklayan Vali Çakacak, “Son 6 ayda madde bağımlılığı ile ilgili çok ciddi mücadele veriliyor. Çocuklarımızı, geleceğimizi zehirlemeye çalışanlar hakkında güvenlik güçlerimiz çok önemli projeleri hayata geçirmiştir. Okul çevrelerinde, okulla alakası olmayanlar hakkında idari para cezası uygulanıyor. Güvenli okul bizim önceliğimiz.  Bu konuda, muhtarlarımıza, duyarlı vatandaşlarımıza, öğretmenlerimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Çakacak, bir öğretmenin yetiştirdiği, hayata hazırladığı öğrencinin iyi bir yere gelmesiyle büyük mutluluk yaşadığını belirterek, “Öğretmenlerimizin bize olan ilgisinden dolayı hepimiz bu makamlarda yer alıyoruz. Tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadesini kullandı.  

Ziyaretin ardından okuldan ayrılan Vali Çakacak’a, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları eşlik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.