UTE Akademi, turizm sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor

Eskişehir’de, turizm sektöründeki eğitim ve istihdam sorunlarına teknoloji odaklı inovatif çözümler geliştirmek amacıyla kurulan UTE Akademi, Türkiye’nin ilk ve tek online turizm eğitim portalı olarak verdiği uzaktan eğitim hizmetiyle katılımcılarına istihdam yaratırken, sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor.

UTE Akademi, turizm sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor
03 Haziran 2022 Cuma 11:47

Eskişehir’de, turizm sektöründeki eğitim ve istihdam sorunlarına teknoloji odaklı inovatif çözümler geliştirmek amacıyla kurulan UTE Akademi, Türkiye’nin ilk ve tek online turizm eğitim portalı olarak verdiği uzaktan eğitim hizmetiyle katılımcılarına istihdam yaratırken, sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Aynı zamanda akademiden mezun olan katılımcılara, Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden olan TUI Türkiye ve Rixos’ta istihdam önceliği tanınıyor.

Turizm temalı e-öğrenme platformu olan UTE Akademi, 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Teknopark’ta Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ve Öğretim Üyesi Dr. İlker Kayabaş tarafından Özcan Toplar ve Ahmet Pandır’ın destekleriyle kuruldu.

UTE Akademi Kurucularından Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, amaçlarının turizm sektörünün en büyük ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı sorununa yönelik etkili ve verimli eğitimler düzenlemek olduğunu ifade etti. Bugüne kadar eğitim portalından sektördeki yüzlerce firma ile binlerce kişinin faydalanarak sertifika aldığını belirten Özgür, portaldan faydalanmak isteyenlerin kendilerine verilen bir şifre aracılığıyla e-eğitim programına katılabildiğini söyledi.

UTE Akademi’nin sağlamış olduğu uzaktan eğitim hizmetinden yararlanan katılımcıların, eğitim sonrası sektörde istihdam edildiğine vurgu yapan Özgür, şunları söyledi: “Sektörde çalışanlara sunulan eğitimler sayesinde çalışanların bilgi ve becerilerin gelişmesi, böylece hizmet kalitesinin artmasını sağlamış oluyoruz. Turizm sektöründe çalışmak isteyen ve kariyer planlayanların yanı sıra sektörde bizzat çalışanların bilgi ve becerilerini güncellemelerini sağlayan eğitim portalımız, aynı zamanda eleman bulma konusunda da etkin çözümler isteyen sektör yöneticilerinin de ihtiyaç duyacağı eğitimleri içinde barındırıyor.”

İnteraktif e-öğrenme deneyimi

Turizmde kariyer planlayanlar için başlangıç noktası olduğu kadar, hali hazırda çalışanların da mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak derinlikte programlara sahip olduklarını aktaran Özgür,  “UTE Akademi’nin uzaktan eğitim programı içerisinde turizm sektörünün en temel hizmetleri olan ön büro, kat hizmetleri, servis, bar ve mutfak hizmetlerine yönelik eğitim programları yer alıyor. Eğitimler hem uzman akademisyenler hem de sektörün tanınmış profesyonelleri tarafından veriliyor. Dersler aynı zamanda canlı sınıf dersleri, etkileşimli videolar, profesyonel tiyatro oyuncularının oynadığı yaşanmış olayları anlatan skeçler şeklinde sunuluyor. Ödev ve deneme sınavlarının da yer aldığı eğitim programını tamamlayanlara ve başarılı olanlara, eğitimlerini aldıkları bölümlerin isimlerine yazılı sertifikalar veriliyor” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.