SENDİKALAR VE DERNEKLER MİLLİ EĞİTİME SORDU; TEMEL AMAÇ NE?

Yeni imam hatip ortaokullarının açılması ile ilgili basın açıklaması yapan Eğtim Sen Şube Başkanı Faik Alkan Milli Eğitim Bakanlığı’na “Temel amaç ne?” sorusunu yöneltti.

SENDİKALAR VE DERNEKLER MİLLİ EĞİTİME SORDU; TEMEL AMAÇ NE?
01 Nisan 2018 Pazar 14:35

Eğitim Sen, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğit Der, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri ve ÖV Der bir araya gelerek şehrin birinci gündem maddesi haline gelen bazı okullarda, imam hatip şubeleri açılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Grup adına açıklama yapan Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir’de 8 okula daha imam hatip tabelası açılmıştır. Böylece imam hatip ortaokulu sayısı 26’ya yükselmiştir” dedi.

Milli eğitime soru yağmuru

Eğitimde pek çok sorun varken temel meselenin imam hatiplere indirilerek çözülmeyeceğini savunan Alkan, Milli eğitime sorular yöneltti. Alkan’ın sorduğu sorular şu şekilde;

Daha önce açılan imam hatip orta okulları yeterli değil midir ki, yenileri açılmaktadır. Eskişehir’de imam hatip ortaokullarına düşen öğrenci sayısı kaçtır.

Eskişehir’de imam hatip sınıflarının açıldığı okulların bazılarında ikili eğitim yapılırken, fiziki alt yapı nasıl sağlanacaktır?

Fen laboratuvarları ve kütüphaneler kapatılıp imam hatip sınıfları mı açılacaktır?

Listeye eklenen merkezi okulların sınıf mevcutları 35 kişiye dayanmışken daha kaotik bir durum ortaya çıkmayacak mıdır?

Eğitimde gerçekten demokratik normların benimsendiğini vurgulayanlar seçmeli dersler konusunda da aynı tavrı sergilemektedirler mi?

MEB’in temel görevi imam hatip okulları mı açmaktır?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.