PROF. DR. UFUK AYDIN HUKUK FAKÜLTESİNE VEDA ETTİ

2019 Nisan ayında Hukuk Fakültesi dekanlık görevinden ayrılan Prof. Dr. Ufuk Aydın dün ise fakülteden emekli olduğunu duyurdu.

PROF. DR. UFUK AYDIN HUKUK FAKÜLTESİNE VEDA ETTİ
06 Şubat 2020 Perşembe 01:06

Geçtiğimiz Nisan ayında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı görevinden ayrılan Ufuk Aydın aradan 9 ay gibi bir süre geçmesi ardından emekli olduğunu duyurdu. Aydın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada aldığı kararın ekonomik sebeplerden olmadığını belirtirken “koşullar bunu gerektirdi” dedi. İşte Ufuk Aydın’ın o sözleri:

Değerli öğrencilerim sevgili meslektaşlarım ve Anadolu Üniversitesi’nde birliktegörev yaptığım idari personel dostlarım; bugün itibarı ile 30 yıllık yuvam Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevimden emekliye ayrıldım. Merak edenlere cevabı peşinen vereyim; bu karara ekonomik sebeplerle alınmadı koşullar bunu gerektirdi. Umuyorum ülkenin en iyi 10 hukuk fakültesi arasına soktuğumuz en büyük uluslar arası toplantılara ev sahibi yaptığımız Anadolu Hukuk bizden sonraki kadrolarıyla bu düzeyi koruyup çok daha ileri gidecektir. Kalın sağlıcakla.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Ufuk Aydın, yedi buçuk yıl süren dekanlığı boyunca örnek olacak pek çok projeyi hayata geçirdi. Yine Ufuk Hoca’nın bazı uygulamaları Eskişehir’de ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyordu. Prof. Dr. Ufuk Aydın, hukuk alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan GAJE’nin sekizincisinin Türkiye’de yapılmasını sağladı. Eskişehir’de AÜ’nün ev sahipliği yaptığı etkinliğe 55 ülkeden 350 akademisyen katılmıştı. Bir hafta süren organizasyon kentin tanıtımına ve ekonomisine de katkı sağlamıştı.

YOKSULA YARDIM, ÖĞRENCİYE DESTEK

Prof. Dr. Ufuk Aydın ve ekibi Hukuk Klinikleri Birimi’ni de kurdu. Burada hem yoksul vatandaşların adalet arayışına yardım edildi hem de öğrenciler kendilerini yetiştirdi. Uygulama başarılı bir şekilde devam ediyor. Öğrencilerinin mezun olmadan kendilerini yetiştirmelerine önem veren Prof. Dr. Aydın, bu amaçla Eskişehir Barosu ile işbirliği yaparak Yaz Stajı uygulamasını başlattı. Yine bu kapsamda ikili ilişkilerini kullanan Ufuk Hoca, öğrencilerinin Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarında staj yapmasını sağladı.

EN İYİ HUKUK FAKÜLTELERİ ARASINDA

AÜ Hukuk Fakültesi, Prof. Dr. Ufuk Aydın döneminde yapılan ölçümlerde Türkiye’nin En İyi 10 Hukuk Fakültesi’nin açıklandığı listelere girmeyi başardı. Prof. Dr. Ufuk Aydın, bu dönemde ulusal ve uluslararası pek çok toplantıda AÜ’yü, Eskişehir’e ve ülkesini başarıyla temsil etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan Devrim Yay - 4 yıl önce
Fakültenin ilk ona girmesinde büyük payı olan akademisyenler yine Ufuk Aydın'ın dekanlığı döneminde soruşturmalara, uzaklaştırmalara, KHK ihraçlarına maruz kalırken kendisi tek bir kelime etmemiş, hatta o süreçlerin aktörlerinden biri olmuştu.
Misafir Avatar
eyüp - 4 yıl önce @Ozan Devrim Yay
neyapcaktı ufuk hoca onlara soruşturma açmayın onların yerine beni mi atın dicekti.kişi kendi yaptığından sorumludur onlara o imkan sağlandığında iyi yanlışlarının yanında durmayınca kötü ilginç bi yaklaşım.hadi şimdi mumla arasınlar UFUK hocayı.