OKULLAR KAN VERECEK

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, okullarda geçtiğimiz öğretim yılında olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da kan bağışı kampanyaları düzenlenecek.

OKULLAR KAN VERECEK
07 Kasım 2016 Pazartesi 16:29


İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, imzalanan protokolle beraber bilinçli bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi. Özen, “Eğitim öğretim düzenlemesini okullarda çocukların akademik bilgilerini arttırması olarak tanımlamıyoruz. Asıl önemli olan akademik bilgilerin ve becerilerin kazandırılması yanı sıra onları hayata hazırlayan, sorumlulukları öğreten bir anlayışla çocuklarımızı yetiştirmek. Onları bu alanda bilinçlendirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu amaçla yapılan çalışmalarımızın en önemli örneklerinden bir tanesi de kan bağışçısı olma. Sağlıklı toplumumun, sağlıklı bir şekilde oluşmasını oluşturacak faaliyetleri teşvik eden bir anlayışla kan bağışçısı olma konusunda çocuklarımızı bilgilendirme üzerine bir çalışmayı yürütüyoruz” dedi.
Faaliyetin tüm okullarda yıl boyunca uygulanacağını aktaran Özen, “Daha önce yapmış olduğumuz kampanyaların üçüncüsünü başlatıyoruz. Bu kampanyada yine okullarımızı kapsayacak şekilde geniş bir yelpazeye yayılacak. Okullarda öğrencilerimize, velilere ve öğretmenlerimize bu konuda bilgilendirme yapılacak ve geçen yılda olduğunu gibi bu yılda kan bağışında Türkiye birincisi olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 2016 yılında açık arayla Türkiye birincisi
Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen ise, Milli Eğitim Müdürlüğü ile daha önce yürüttükleri çalışmalar neticesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında 3 bin 600 ünite, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise 7 bin 500 ünite kan toplandığını belirterek, Eskişehir’in kan bağışında açık arayla Türkiye birincisi olduğunu ve bunun tüm dünyaya örnek olarak gösterilmesi gereken bir proje olduğunu söyledi. Ergen, "Bu projede emeği geçen tüm eğitim camiasına ve bağışçılara canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Eğitimciler kan bağışı yaptı
Ergen, bu proje ile potansiyel kan bağışçısı profili oluşturmak istediklerini de anlatarak, şöyle devam etti:
“Bütün öğrencilerin, annelerin, babaların, öğretmenlerin ve müdürlerin bu bağışı yaptıklarına şahit olmalarını istiyoruz. Çünkü onlar için rol model olan insanların kan bağışı yapmaları onların kafalarında kan bağışı ve Kızılay ile ilgili olarak olumlu imajların kalmasını sağlayacak. Bu vesile ile potansiyel bir kan bağışçısı profili oluşturmuş olacağız.”
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen protokole imza attı. Daha sonra da Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde bulunan kan bağışı aracında eğitimciler kan bağışında bulundu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.