ÖĞRETMENLERİN, MAAŞ KARŞILIĞI GİRİLEN DERS SAATİ 15 OLMALI

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Haydar Urfalı; tüm öğretmenlerin maaş karşılığı girdikleri ders saatinin 15 olması gerektiğini, bu yöndeki taleplerini kapsayan dilekçeleri Başbakanlık makamına gönderdiklerini belirtti.

ÖĞRETMENLERİN, MAAŞ KARŞILIĞI GİRİLEN DERS SAATİ 15 OLMALI
05 Haziran 2017 Pazartesi 14:42


Urfalı, yaptığı açıklamada, öğretmenlerin maaş ve ek ders ücreti olmak üzere farklı gelirler elde ettiğini anlattı.



Maaş kalemleri bakımından kıdem, öğrenim, unvan gibi kriterlere bağlı olarak tüm öğretmenlere aynı şekilde uygulandığını söyleyen Haydar Urfalı, "Ancak ek ders ücretleri bakımından ortada bir adaletsizlik bulunmaktadır. Düzenlemeye göre okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinin, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin ve atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders görevleri farklı saatlerde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye bağlı olarak da haftalık aynı miktarda derse girilmesine rağmen alınan ek ders ücreti farklıdır.” diye konuştu.

2-5 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şurasında; söz konusu eşitsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla ve Türk Eğitim-Sen’in teklifi üzerine ‘Branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saatinin 15 ders saat olarak eşitlenmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır’ şeklinde karar alınmış, ancak günümüze kadar bu konuda bir adım atılmadığını belirten Urfalı şöyle devam etti:

“Aynı görevi yapan biz öğretmenlerin, alanlarının farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki bu farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu hüküm Anayasamızca koruma altına alınan “Eşitlik ilkesine” de aykırılık arz etmektedir. Bu bağlamda, 19. Milli Eğitim Şurası kararı da dikkate alınarak, tüm öğretmenlerin aylık karşılığı ders görevlerinin haftalık 15 saat olarak eşitlenmesi için ilgili kararda değişiklik yapılmasını sağlamak için tüm Türkiye genelinde Başbakanlığa gönderilmek üzere yaklaşık 1 ay önce dilekçe kampanyamızı başlattık. Kampanya sonucunda tüm şubelerimizde olduğu gibi şubemizde toplanan talep dilekçeleri bugün Başbakanlığa göndererek bu hususun düzeltilmesini isteyeceğiz. Talebimize olumlu cevap verilmesini bekliyoruz.’’
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.