Öğrencilerin yüzde 63'ü ilk beş tercihinde, Anadolu Üniversite’sini tercih etti

Anadolu Üniversitesi örgün lisans ve ön lisans programlarının kontenjan doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.

Öğrencilerin yüzde 63'ü ilk beş tercihinde, Anadolu Üniversite’sini tercih etti
17 Ağustos 2022 Çarşamba 15:20

ÖSYM tarafından ilan edilen 2022 YKS sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi örgün lisans ve ön lisans programlarının kontenjan doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı. Açıköğretim Sistemi programları da aynı şekilde yüzde 100 doluluk oranına erişti.

52’si okul birincisi olmak üzere; aralarında Türkiye 760’ıncısı, 838’incisi, 910’uncusu, 911’incisi, 1191’incisinin de bulunduğu başarılı öğrenciler Anadolu Üniversitesi örgün programlarında okumaya hak kazandı. Örgün programlarda 52 okul birincisinin yanı sıra yerleşen öğrencilerin %44,5’i ilk üç tercihinde, %63'ü ilk beş tercihinde, %87'si ise ilk 10 tercihinde Anadolu Üniversitesini tercih etti.

Üniversite’nin kayıt tarihleri de belli oldu

ÖSYM tarafından yapılan YKS ile Anadolu Üniversitesine bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Yüksekokullara yerleştirilen adaylar, kayıtlarını 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden e-kayıt yolu ile yapabilecekler. E-kayıt yaptıramayan öğrencilerin kesin kayıtları ise 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Yunus Emre Kampüsü’nde ilgili fakültelerdeki veya yüksekokullardaki kayıt bürolarında mesai saatlerinde yapılacak. Kayıtlarla ilgili detaylı bilgilere oidb.anadolu.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.