Mucize annelik okulu ilk mezunlarını verdi

Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliği ile Eskişehir’de ilk defa gerçekleştirilen Mucize Annelik Okulu eğitimleri sona erdi. Mucize Annelik Okulu’na katılan 50 kadın eğitim sertifikalarını aldı.

Mucize annelik okulu ilk mezunlarını verdi
06 Haziran 2017 Salı 11:30

Büyükşehir Belediyesi’nin kadın sağlığı konusunda verdiği eğitimler aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Vakfı iş birliği ile 19 hafta boyunca süren ‘Mucize Annelik Okulu’ düzenlenen sertifika töreni ile ilk mezunlarını verdi.

19 hafta boyunca süren modüllerde bebeklik ve ilk çocukluk döneminde dikkat edilmesi gereken hususlar, doğrular ve yanlışlar, sorunlar ve çözümlerine dair temel bilgiler ile pratik uygulamalar annelere ve anne adaylarına aktarıldı.

Gebelik döneminde anne sağlığı, doğum öncesi bebek ve anne gelişimi, emzirme, ek gıda süreci, çocuklarda uyku düzeni gibi konularda eğitimler  verildi. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi akademisyenlerinden eğitimler alan uzman hemşirelerin verdiği programda ebeveynlere ruhsal ve bedensel açıdan sağlıklı nesiller yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı. Mucize Annelik Okulu eğitimlerine katılan 50 kadın, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen törenle eğitim sertifikalarını aldı. Sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak,
“Bu eğitim Eskişehir’de ilk defa belediyemiz tarafından verildi. Geri dönüşlerinizden anladığım kadarıyla dolu dolu bir eğitim programı geçirdiniz. Eskişehir’in ilk mucize anneleri olan sizleri kutluyorum. Aldığınız eğitimlerin faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.