Mualla Zeyrek İlkokulu ile ilgili vahim iddialar

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan yeni eğitim yılının da sorunlarla başladığını belirterek Mualla Zeyrek İlkokulu’nun sorunlarına dikkat çekti.

Mualla Zeyrek İlkokulu ile ilgili vahim iddialar
06 Eylül 2022 Salı 11:59

Eskişehir’de okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen sorunlar çözülemediği gibi yeni sorunlarda eklenmeye başladığını belirten Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Çamlıca ve Emek başta olmak üzere okulların yetersiz kaldığı bölgelerde ikili eğitime devam ediyor. Hatta tekli eğitim veren okullarımızda ikili eğitime geçiyor.

 1. sınıflarda tam  gün uygulamasına geçen okulların veli ve idarecileri, alt yapı sorunun çözülememesinden dolayı karşı karşıya gelmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürümüz tam gün uygulamasına geçerken hiçbir şekilde okul idarecilerinin görüşünü almadan süreci başlattı. Fiziki yeterliliği olmayan okullar tam güne geçti. Son olarak Mualla Zeyrek İlkokulunda yaşananlar, ne olacak bu eğitim Eskişehir’de dedirtiyor bizlere.

-Bu okulumuzda özel sınıf uygulaması mı başladı?

-1. Sınıf mevcutları az tutulurken diğer şubelerde öğrenci sayılıları artırılıyor mu?

-Mualla Zeyrek İlkokulunun 1.sınıf öğrencileri nerede ve nasıl yemek yiyecekler? Yoksa saat 17.00 kadar bu öğrenciler simitle mi kalacak?

-Tam güne geçen okulların 1.sınıflarına yemek sağlayıcı olarak lanse edilen Gazi MTAL de yeterli personel var mı? Okullarda yemek için personel sorununu İl Milli Eğitim Müdürlüğü çözecek bilecek mi?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.