MESLEK LİSELERİ SERMAYEYE DEVREDİLEMEZ

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan meslek lisesi işbirliği protokolüne tepki gösterdi.

MESLEK LİSELERİ SERMAYEYE DEVREDİLEMEZ
06 Mayıs 2019 Pazartesi 13:37


Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin’in katılımı ile  Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB) ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan meslek lisesi işbirliği protokolüne tepki gösterildi.

-Okullarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz

İlk olarak konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Kamusal, laik ve demokratik eğitim sistemi ülkemizde yavaş yavaş ortadan kaldırılmakta. Eğitime son noktayı koyacak olan piyasalaştırma konusundaki süreci de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşıyoruz. Her ilde yapılan protokollerle önemli okullar sermayeye açılmaktadır. Bizler diyoruz ki kamusal eğitime ayırmadığınız bütçeyi sermayeye mi transfer ediyorsunuz. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TOBB’a devredilmiş durumdadır. Kamu okullarının sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz ” dedi.

-Okullarımız satışa çıkarılmıştır

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin, TOBB ile imzalanan protokolle MEB tarafından okulların satışa çıkarıldığını ifade ederek, “Okullarımıza, mesleğimize, öğrencilerimize, eğitim hakkına sahip çıkmak için buradayız. Milli Eğitim Bakanlığı vizyon belgesi adı altında tam bir vizyonsuzluk belgesine imza atmıştır. Bu belgenin devamında TOBB ile ticaret odalarıyla Türkiye’nin her yerinde protokoller imzalamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı imzaladığı bu protokollerle bize ait alanları, okullarımızı satışa çıkarmış durumdadır” diye konuştu.

-Okullarımız ticarethane değildir

Aytekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığı imzaladığı bu protokolle diyor ki; Meslek liselerindeki müfredata şirketler karar verecek. Müfredatın içeriğini patronlar belirleyecek. Eğitimci niteliği taşımayan kişilere sermayeye müfredatı teslim ediyor. Hangi eğitim materyallerini kullanacağını bile öğretmenler değil, şirket sahipleri patronlar karar verecek. Meslek liselerinde hangi okul idarecilerinin çalışacağına, hangi öğretmenlerin çalışacağına yine şirket sahipleri karar verecek. Meslek lisendeki öğrenciler ucuz iş gücüdür. Onların üniversite eğitimi almasına çok da gerek yok, denilmektedir. Öğrencilerimizden eleman diye bahsedilmektedir. Okullarımız ticarethane değildir. Eğitim alanları kamuya aittir. Patronlara ait değildir. İşlediğimiz protokollerle anayasal suç işliyorsunuz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.