"Merak Makinesi" kapanış şenliği ile sona erdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı ile Bilim Kahramanları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen “Merak Makinesi” isimli proje, Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkında Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen kapanış şenliği ile sona erdi.

"Merak Makinesi" kapanış şenliği ile sona erdi
16 Mayıs 2017 Salı 12:03

Etkinliğe katılanlara ayrıca Rektör Gündoğan tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede ve Müdür Yardımcısı Emircan Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Projenin amacının çocuklarda bilime karşı merak uyandırmak, bilimi sevdirmek ve öğretmek olduğunu söyleyen Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Havacılık Parkı Müdür Yardımcısı Emircan Özdemir, “Gelecek sene bu ‘Merak Makinesi’ adlı projeyi Eskişehir’de sürdürülebilir bir program olarak Milli Eğitim ile işbirliği içinde uygulamayı düşünüyoruz. Bu sene programa Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu 4G sınıfı olarak 23 öğrenci katıldı. Meraklı ve hevesli çocuklarımız vardı. Okul idaresi ve ebeveynler projenin çok faydalı olduğunu belirttiler bizlere. Bu şekilde projelerin başta Havacılık Parkı olmak üzere üniversitemizin tüm birimlerinde her geçen gün arttığını gözlemliyoruz ve her zamanda destekçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Boeing firması tarafından finanse edilen “Merak Makinesi” adlı programın kapanış gününde, öğrenciler aileleriyle birlikte ‘helikopter, hava gücüyle dönen makine, uydu, origami helikopter ve halka planör’ gibi proje tasarımlarını gerçekleştirdiler. Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı uzmanları ve üniversite öğrencilerinin gönüllü rehberlik desteği ile 24 Nisan’da uygulamaya başlanan programda çocuklar, basit geri dönüşüm malzemelerinden temel mühendislik prensipleri doğrultusunda havacılık temalı teknolojik tasarımlar yaratarak, tasarımlarının ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını daha detaylı kavrama olanağı buldu.

Programın son kısmında Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Havacılık Parkı Müdür Yardımcısı Emircan Özdemir, projeye gönüllü olarak destek veren üniversite öğrencilerine ve Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu 4G Sınıfı öğrencilerine; Bilim Kahramanları Derneği, Boeing Şirketi ve Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı adına birer katılım sertifikası takdim etti.

“Merak Makinesi” adlı proje, öğrencilerin hep birlikte ettikleri dans ve Havacılık Parkında sergilenen uçakları gözlemlemelerinin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.