KALABALIK SINIFLAR, ÖDENEKSİZ OKULLAR…

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Pazartesi günü başlıyor. Yeni eğitim dönemine sınıflar kalabalık, okullar ise ödeneksiz giriyor.

KALABALIK SINIFLAR, ÖDENEKSİZ OKULLAR…
15 Eylül 2017 Cuma 10:27

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, yeni eğitim dönemi öncesi açıklama yaparak, eğitimde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Alkan, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala eğitimde yaşanan gelişmelerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarının başlamadan çöktüğünü gösterdiğini ifade etti.
 
MEB’in eğitim politikaları çağ dışıdır”
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılsonu örgün eğitim istatistiklerini paylaşan Alkan, “Bakanlığın her yıl düzenli olarak açıkladığı örgün eğitim istatistikleri içinde özellikle 4+4+4’ün ilk dört yılına ilişkin güncellenmiş veriler, eğitim sisteminde yaşanan ticarileşme, özelleştirme, özel okullara yönlendirme ve eğitimde yaşanan yoğun dinselleştirme uygulamalarına ilişkin en temel göstergeleri resmi verilerle açıkça ortaya koymaktadır.  MEB’in niteliksiz, çağdışı eğitim politikaları bu raporla itiraf edilmiştir” dedi.
 
“Sınıflar kalabalık, okullar ödeneksiz”
 
Alkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Nitelikli ve niteliksiz olarak ayrıştırılan okullar ve öğretmenler, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek  Ortaokulunda olduğu gibi mevcudu 44 kişiye dayanan sınıflar, ödeneksiz okullar… Bunlar Eskişehir’ in gerçeği haline geldi. Peki sorunları çözmekle yükümlü olan mülki amirler ne yapmakta?  Polisiye tedbirlerle, tehditlerle sindirme politikaları uygulamaktadırlar.
 
“Eğitim çalışanları yeni döneme moralsiz giriyor”
 
Eğitimin en önemli ayağı olan öğretmen ve eğitim çalışanları yeni bir eğitim öğretim yılına moral motivasyon açısından hazır girmemektedirler. Baskılanan ve itibarsızlaştırılan eğitim emekçileri hiç olmadığı kadar işlerine yabancılaşmışlardır. Okullarda demokratik kanallar kapatılmıştır. MEB’ in bu çöken eğitim politikaları öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını adeta silindir gibi ezmektedir.  Bunlar yetmezmiş gibi öğretmenler performans uygulaması ile cendere altına alınmak istenmektedir. MEB ‘ in uygulamaya sokmaya çalıştığı çoklu değerlendirme sistemi ile öğretmenler rekabete ve yarışmaya tabi tutularak, boyun eğen konumuna indirgenmek istenmektedir.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.