İŞ YÜKÜ ARTARSA REHBERLİK AKSAR

Eğitim sendikaları, MEB’in rehberlik yönetmeliğindeki değişikliğine tepki göstererek, yönetmelik metninin geri çekilmesini talep etti.

İŞ YÜKÜ ARTARSA REHBERLİK AKSAR
21 Haziran 2017 Çarşamba 15:21

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yönetmeliğinde yapacağı değişikliklere karşı harekete geçti. Yapılacak değişikliğe tepki gösteren Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri eğitim sendikalarını ziyaret ederek, değişikliğe karşı ortak hareket etme çağrısında bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim-Sen’i ziyaret eden Eğitim-Senliler bugün de Eğitim-İş Sendikasını ziyaret etti. 
PARTİLİ ÖĞRETMENLER
Ziyarette konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan,  eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Eğitimde yayınlanan stratejik plana değinen Alkan, plana göre gelecek eğitim öğretim yılında eğitim emekçilerinin baskı altına alınacağını savundu. Yeni dönemde partili öğretmenler ve partili yöneticiler ile karşı karşıya kalacaklarını iddia eden Alkan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda kısmı olan iş güvencesinin de kaldırılmasının gündemde olduğunu belirtti. 
İŞ YÜKÜ ARTARSA REHBERLİK AKSAR
Eğitimde istismarın arttığına vurgu yapan Alkan, bu dönemde PDR öğretmenlerinin görev tanımlamalarının değiştirilmesi, asıl görevleri olan psikolojik hizmet yerine derse giren, nöbet tutan, sınavlara giren bir öğretmen pozisyonuna getirilmek istenmesinin sıkıntılı olacağına dikkat çekti.  İstismar ve ihmallerin rehber öğretmenler sayesinde farkedildiğine vurgu yapan Alkan, rehber öğretmenler üzerindeki iş yükünün artmasının öğrencileri rehberlik servisinden uzaklaştıracağını söyledi.
EN YAKICI SORUN EĞİTİM
Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Kadir Önder, eğitimin Türkiye’de zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, eğitim sendikalarıyla bu konuda neler yapılabileceği konusunda ortak bir çalışma yürütebileceklerini ifade etti.
Öte yandan Türk Eğim-Sen ve Eğitim –İş ile fikir birlikteliği sağlayan Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen’den randevu taleplerine cevap bekliyor.
DEĞİŞİKLİK NE GETİRİYOR?
Mevcut yönetmeliğe göre rehber öğretmenler öğrencilere okulda sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacak rehberlik uygulamalarını planlıyor, çocukların bireysel yeteneklerini ölçüyor ve yeni gelen öğrencilerin dosyalarını inceliyor. Ayrıca, kaynaştırma öğrencisi ya da özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenci varsa rehber öğretmen farklı eğitim programları planlıyor ve yürütülmesine rehberlik ediyor. Bunların yanında rehber öğretmenler, pedagojik formasyonları uygun ise okul psikolojik danışmanlığı görevini de yerine getiriyor. Yeni yönetmelikte ise iddialara göre rehber öğretmenlerin derslere girmesi, nöbetçi öğretmenlik yapması ve çalışma saatlerinin haftalık 30 saatten 40 saate çıkarılması gibi değişiklikler öngörülüyor.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.