İL MİLLİ EĞİTİM NEDEN BİR ŞEY YAPMIYOR?

Eskişehir’de servisçiler ile Milli Eğitim arasında anlaşma sağlanamaması üzerine köylerde yaşayan 11 ilkokul ve 19 lise öğrencisinin bir haftadır okullarına gidemediği ortaya çıktı.

İL MİLLİ EĞİTİM NEDEN BİR ŞEY YAPMIYOR?
23 Eylül 2018 Pazar 13:07

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Eskişehir’de onlarca öğrenci hala okullarına başlayamadı. Taşımalı eğitim yapılan Mihallıççık ve Alpu'nun bazı köylerinde servis araç şoförlerinin hükümetin belirlediği servis ücretini az bulması nedeniyle öğrencilerin okula gidemediğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, konuyu Meclis gündemine taşıdı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Çakırözer, “Okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Eskişehir’imizde onlarca öğrenci hala okuluna başlayamadı.Eskişehir'de durum böyleyse, hava ve doğa koşullarının çok daha kötü olduğu bölgelerimizdeki evlatlarımızın mağduriyetlerini düşünmek bile istemiyoruz. Bu öğrencilerimizin mağduriyetleri hala neden giderilmiyor?” dedi.

HEPİMİZ İÇİN UTANÇ VERİCİ

Milli Eğitim ile ihaleye çıkan servisçiler arasında fiyat konusunda mazot zamları gerekçesiyle anlaşma sağlanamadığı için servissiz kalan öğrencilerin okullara gidemediğini belirten Çakırözer, “Milli Eğitim servislere birim başına 330 TL fiyat belirlemiş. Servisçiler ise akaryakıta gelen zamları gerekçe göstererek 440 TL istemişler. Anlaşma sağlanamadığı için de şu anda sadece bizim bildiğimiz Yeşilyurt, Yalımkaya, Bozan, Ağaçhisar ve civar köylerden 30 öğrenci okullarına gidemiyor. Yaşanan mağduriyetlere ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve diğer mülki amirlere başvuru yapılmasına rağmen hala bir şey yapılmaması, bir haftadır öğrencilerimizi okulsuz bırakmak hepimiz adına utanç verici” dedi.

ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETLERİ NEDEN GİDERİLMİYOR?

Mağduriyetlerini giderilmesi adına konuyu Meclis gündemine taşıyan Çakırözer Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

•          Eskişehir ili ve ilçelerine bağlı taşımalı eğitimin yapıldığı köylerde okul servisi olmadığı için mağdur edilen ve okula gidemeyen öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerin kaç tanesi ilköğretim, kaçı ortaöğretim, öğrencisidir?

•          Eğitim öğretim faaliyetlerine başlayamadığı için derslerinden geri kalan bu öğrencilerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

İL MİLLİ EĞİTİM NEDEN BİR ŞEY YAPMADI?

•          Öğrencilerin okullarına gidemediğine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verildiği doğru mudur? Doğru ise, üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bu öğrencilerin okullarına gidememesinin gerekçesi nedir?

•          Öğrencilerin mağdur edilmesinde sorumluluğu olanlara ilişkin herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

•          Seçim bölgem Eskişehir ve Türkiye genelinde kaç öğrenci servisten yaralanmakta, kaç okul servisi bulunmaktadır?”

TAŞIMALI EĞİTİM BİRÇOK SORUN YARATMAKTA

Öte yandan eğitim sisteminde yaşanan en önemli sorunlarından ve eğitimin kanayan yaralarından birinin taşımalı eğitim olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Ülkemizde taşımalı eğitim, çok ciddi sayıda başvurulan bir yöntem haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre geçtiğimiz yıl ülke genelinde 1 milyon 322 bin 281 öğrenci taşımalı eğitim gördü. Okul kapatmak, yüzbinlerce öğretmen atama beklerken öğretmen atamamak yerine öğrencileri taşımak birçok sorunu beraberinde getirirken, bunlara ekonomide yaşanan kriz de eklenince sorunlar çığ gibi büyümektedir. Öğrenciler okullarından kopmak zorunda bırakılmaktadır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.