HİDROANA'DAN 2'NCİLİK GURURU

Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi Aracı (HİDROANA) bu yıl TOSFED İzmit Körfez Yarış Pisti’nde 21-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge 2017 yarışında "Hidrojen Şehir" konseptinde 'Performans Alanı'nda Türkiye 2’ncisi oldu.

HİDROANA'DAN 2'NCİLİK GURURU
05 Eylül 2017 Salı 12:18


Uluslararası olarak düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışması, en az enerji ile yarışı tamamlama amacı taşıyor. Dört tekerlekli ve iki koltuklu olarak imal edilen araç, Hidroana’nın şehir konsepti alanında tasarlayıp ürettiği ilk araç olma özelliği taşıyor. Disiplinler arası çalışmanın sonucu olan Hidroana ekibinde pilot Enes Okay Koç’un yanı sıra öğrencilerden Muhammed Aktaş, Mustafa Hıdıroğlu, Ersin Öz, Metin Sağdaş, Göğem Umut Akdağ, Mine Nohuz, Uzay Ufuk Yurdusev, Gamze Aydın, Burak Aşık, Selin Uysal, Nail Buğra Kılıç, Taha Günengil, Umut Can Altın, Faruk Danacı yer alıyor.

"Bu gurur, özveri ile çalışan tüm takım arkadaşlarımın"
Hidroana ekibinin takım kaptanı olan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öğrencisi Faruk Danacı, elde ettikleri başarıya ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:
“Yaşanan talihsiz olaylardan dolayı yarışa hazırlanırken ekip olarak pek çok sıkıntı çekmemize rağmen önemli bir başarı elde ederek Türkiye 2’ncisi olduk. Bu gurur baştan sona özveri ile çalışan tüm takım arkadaşlarımın. Ayrıca bu önemli başarının elde edilmesinde büyük desteklerini gördüğümüz başta Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu’na ve Akademik Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. İrfan Töre’ye teşekkür ederiz. Kaldırmış olduğumuz 2’ncilik kupasını Anadolu Üniversitesi adına kaldırmış olmakla birlikte, seneye daha iyi dereceleri Üniversitemize getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.