Faik Alkan: Sırtımızdan yüzde 500 kar elde eden bankaları uyarıyoruz

Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve TEÇSEN İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine dilekçe ile başvurarak promosyonların revize edilmesi talebinde bulundu. Konu il eilgili yapılan ortak basın açıklamasında, “Sırtımızdan yüzde 500 kar elde eden bankaları uyarıyoruz. Hakkımızı almak içinde her türlü gücümüzü kullanacağız. kredi kullanmama, kredi kartı iptali gibi bizi alakadar eden tüm yaptırımları yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” ifadelerine yer verildi.

Faik Alkan: Sırtımızdan yüzde 500 kar elde eden bankaları uyarıyoruz
22 Eylül 2022 Perşembe 14:11

Yapılan ortak basın açıklamasında Eğitim Sen Başkanı Faik Alkan, Son dönemdeki promosyon artışlarına dikkat çekerek, 2022 yılı temmuz ayı öncesinde promosyon anlaşması yapan kamu çalışanlarının ciddi bir hak kaybına uğradığını belirtti.

Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

PROMOSYONA DÜZENLEME ŞART

Zira son bir yıllık sürede enflasyon oranında meydana gelen artışa binaen memur maaşlarında da artış gerçekleşti. Öyle ki 2022 yılında memur maaşlarına yaklaşık yüzde 80 civarında artış yapıldı. Memur maaşlarına yapılan artışla birlikte bankalara gönderilen aylık nakit miktarı da aynı oranda arttı. Bu kez Temmuz 2022 öncesinde promosyon anlaşması imzalayan kurum çalışanları mağdur oldu. Zira sözleşmeler eski maaşlara göre yapılmıştı ve bu da çalışanların promosyon kaybına uğramasına yol açtı.

Düşük ücretlerle promosyon anlaşması yapılan kamu çalışanlarının suçu ne?

2022 yılında bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarında verilen ücretler hayli yüksek. Hatta son olarak promosyon ücretlerinin 41 bin 500 TL’ye kadar çıktığı kamuoyuna yansıdı. Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında, Temmuz 2022 öncesinde ödemesi yapılan promosyon ücretlerinin enflasyon oranı ve memur maaş artışları karşısında değer kaybetmesi, bu anlaşmaların ise uzun yıllar uygulanmaya devam edecek olması nedeniyle promosyon ücretlerinin güncellenmesi ve ekonomik gelişmelere göre artış yapılması gereklidir.

Sırtımızdan yüzde 500 kar elde eden bankaları uyarıyoruz. Hakkımızı almak içinde her türlü gücümüzü kullanacağız. kredi kullanmama, kredi kartı iptali gibi bizi alakadar eden tüm yaptırımları yapacağımızdan kuşkunuz olmasın

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.