Faik alkan: Emek Mahallesine Anadolu Lisesi yapamayan bir bürokrasi ile sorunlar çözülemez

Eskişehir Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in orta öğretimde sınıf tekrarı ve açık liselere dair kamuoyuyla paylaştığı görüşleri işaret ederek, “Sistem onlarca kez değiştirildi. Sonuç ortada. Mutsuz bir gençlik, işine yabancılaşan eğitimciler, okul ve öğretmen peşinde koşan para kaynağı veliler...” diye konuştu.

Faik alkan: Emek Mahallesine Anadolu Lisesi yapamayan bir bürokrasi ile sorunlar çözülemez
17 Ağustos 2023 Perşembe 12:28

2002 yılından bu zamana değin 9 milli eğitim bakanının değiştiğini belirten Alkan, bir önceki bakanın uygulmalarını aynı hükümetin bir diğer bakanının değiştirdiğini belirterek, “2002 yılından bugüne kadar 9 Milli Eğitim Bakanı değiştiren, istikrarsız politikalara imza atan hatta bir önceki Bakanın uygulamalarını ilk ortadan kaldıran aynı iktidarın mensupları değilmiş gibi hareket ediliyor. Onlarca kez sistem değişti. 6 kez liseye giriş, 3 kez üniversiteye giriş sistemi, eğitim emekçilerine, paydaşlarına ve velilere sorulmadan değiştirildi. Sonuç ortada. Mutsuz bir gençlik, işine yabancılaşan eğitimciler, okul ve öğretmen peşinde koşan para kaynağı veliler.” dedi.

Emek Mahallesine Anadolu Lisesi yapamayan bir bürokrasi ile sorunlar çözülemez

Sorunları çözmek yerine milli eğitim müdürlerinin değiştirildiğini belirten Alkan, “Eskişehir gibi göç alan illerde derslik üretemeyen bürokrasi ayda bir il milli eğitim müdürü değiştirerek sorunları çözmek yerine ötelemiştir. Bırakın diğer sorunları Emek Mahallesinde bir Anadolu Lisesi dahi yapılamamıştır” dedi.

Ya depreme hazırlık?

Eskişehir’deki okulların depreme hazır olup olmadığı konusunda da ellerinde herhangi bir veri olmadığını belirten Alkan, “Ülkede olduğu gibi Eskişehir'de depreme kaç okulumuz hazırlıklıdır? Bu sorunun cevabını bir önceki Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE vermedi. Yeni Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda Eskişehir kamuoyuna açıklama yapmalıdır.

Eğitim Sen olarak eğitimde istikrarsız bakanlık politikaları ile sorunların çözümü konusunda ümitli değiliz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.