ESKİŞEHİR’E DEV KÜTÜPHANE

İsmail Uymur Kütüphanesi Hoşnudiye Mahallesi Siloönü Sokak No: 14 Daire 29'da gerçekleşen törenle açıldı.

ESKİŞEHİR’E DEV KÜTÜPHANE
12 Ekim 2019 Cumartesi 16:39

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan İsmail Uymur’un biriktirdiği 40 bin kitap kızı tarafından özel bir kütüphaneye çevrildi.

2018 yılında hayatını kaybeden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İsmail Uymur'un biriktirdiği 40 bin kitap kütüphaneye çevrildi.  Açılışta konuşan İsmail Uymur'un kızı ve Değer Yaşam Merkezi kurucusu Zeynep Uymur Kocal, babasını anlattı.

“Babam kitap demekti” diyen Kocal, “Yaşam boyu hayatın her alanına dokunabildiyseniz ve geriye bıraktıklarınız her kalbe dokunmaya devam edebiliyorsa ölmüyorsunuz. Buradaki pek çok kişi kütüphaneye emek verdi. Onu tanıyan, tanımayan herkes bir şekilde gelip gece geç saatlere kadar kütüphanemiz için çalıştı. Bu kütüphanenin hikayesinde bütünlük, bağlanma ve birleştiricilik var" diye konuştu.

Sonrasında eski öğrencileri, mesai arkadaşları ise Uymur'u anlattı. Katılımcılar, İsmail Uymur'un yazdığı şiirler okundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.